Stvari koje se vraćaju u modu kada je u pitanju enterijer

Moda je ciklična, i to važi i za modu u dekoraciji doma. Saznajte koje su to stvari koje se vraćaju u modu kada je u pitanju enterijer.

by | March 23, 2023
Stvari koje se vraćaju u modu

Komadi nameštaja i dekoracija koji su bili popularni pre mnogo godina, sada ponovo krase vaš dom. Saznajte koje su to stvari koje se vraćaju u modu kada je u pitanju enterijer.

Nakon mnogo godina neki predmeti su ponovo moderni te ih možete izvaditi iz skladišta i vratiti ih kao dekoraciju. Moda je ciklična, i to važi i za modu u dekoraciji doma. Zbog toga su ponovo popularni mnogi komadi nameštaja koji su se donedavno smatrali vrlo zastarelim.

Stvari koje se vraćaju u modu kada je u pitanju enterijer

Tapete

Cvetne tapete u uređenju enterijera bile su in osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka. Međutim, sada su ponovo tu. Ovog puta ih nalazimo sa cvetnim, geometrijskim i drugim motivima. Sada su tapete najlakši način da se napravi promena.

Vitraži

Nekada su vrata i prozori bili obavezno ukrašeni staklom u boji. Sada, ovaj vid ukrasa je rezervisan za manje detalje i dekorativne elemente.

Stvari koje se vraćaju u modu: Lampe

Krajem prošlog veka svaka kuća je imala kristalnu lampu. Ukoliko ste je sačuvali, sada je možete vratiti na vidno mesto. Kolika god da je veličina kristalne lampe nije važno jer su moderne u svim veličinama.

Metalno uzglavlje

Metalno uzglavlje je nekada bio najveći trend. Sada je ponovo tu, ali ovoga puta u malo drugačijem izdanju: ofarbano. Ukoliko ofarbate metalno uzglavlje u belo, bićete fascinirani kako se dobro uklapa uz svaki dizajn sobe. Takođe, ukoliko bela preovlađuje u vašoj sobi, uzglavlje obojite u jaču boju kako biste napravili kontrast.

Ogroman tepih

Nekada su išli od zida do zida, danas mogu poslužiti tepisi velike površine koji ipak otkrivaju malo drvenog poda u sobi.

Obnovljena fotelja

Nekada su fotelje uz dvosed i trosed bile obavezan komad u svakoj dnevnoj sobi, a onda su ih zamenile glomazne ugaone garniture. Sada se fotelje vraćaju u modu i to baš one u retro stilu. Zbog toga, pronađite svoju staru fotelju i obnovite je. Fotelja je definitivno jedna od stvari koje se vraćaju u modu.

Stari sto

Običan dveni sto bez mnogo detalja ponovo je moderan. Možete pronaći jedan koji ste već nekada imali u kući i pronađite način da dekorišete dom postavljajući ga na vidno mesto.

Da li posedujete neki od ovih predmeta? Velika je šansa da se negde na tavanu još uvek nalazi neka retro fotelja ili sto. Potražite ove stare predmete i napravite svoj dom modernim.

Jovana Jevtić

KatarzynaBialasiewicz / Getty Images Plus