Trpezarija u malom stanu: Evo kako da je uredite!

by | December 20, 2022
Trpezarija u malom stanu

Iako trpezarija u malom stanu zvuči kao nemoguća misija, to zapravo i nije tako. Ako naravno znate kako da organizujete prostor. Evo šta na ovu temu kažu stručnjaci!

 

Čak i ako nemate prostora da postavite potpunu trpezariju u svom stanu, organizovanje malog kutka u kome ćete pijuckati kafu i uživati u večeri sa gostima je sastavni deo života kod kuće. Oni koji žive u malom prostoru pokazali su nam da postoji mnogo mogućnosti da postanete kreativni kada je u pitanju stilizovanje dela za jelo usred veće dnevne sobe ili čak u okviru studio apartmana.

Trpezarija u malom stanu

Iskoristite prazan ugao svoje dnevne sobe

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HATTIE (@hattiekolp)

Niste sigurni kako najbolje popuniti prazan ugao dnevne sobe? Čak i ako vaš prostor dozvoljava prostor samo za dve stolice, krajnji rezultat je daleko bolji od jedenja svakog obroka za stolom za kafu. Završite izgled dodavanjem zabavnog svetla i neke privlačne umetnosti.

Obucite prostor u tekstil

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sarah Jacobson (@_thegrandapt)


Da biste povezali svoj trpezarijski prostor sa ostatkom dnevne sobe, ogrnite ga udobnim tekstilo. Nijednom gostu neće smetati da skoči u stolicu sa mekom ovčjom kožom, to je sigurno. Viseći luster pomaže da ovaj kutak deluje kao posebna soba.

Trpezarija u malom stanu i nameštaj

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marianne Sides (@mariannesides)

Preuređivanjem nekoliko komada nameštaja u dnevnoj sobi možete da napravite i malo mesto za ručavanje. Dakle, pogledajte svoj prostor i strateški procenite svoju konfiguraciju pre nego što u potpunosti isključite mogućnost stola. Ugao u kojem se trenutno nalazi biljka ili stolica sa akcentom može se lako pretvoriti u trpezarijski kutak.

Dodajte tone dekora


Nemojte se ustručavati da ukrasite svoj trpezarijski kutak, čak i ako je prilično mali. Lou Sadler je oživela ovaj kutak svog doma koristeći suvo cveće, prelepu privesnu rasvetu, ogledalo, pa čak i disko kuglu . Nebo je zaista granica.

Obojite luk

 

View this post on Instagram

 

A post shared by liz 〰 (@elizabeth_malm)


Luk pored svog trpezarijskog stola, koji služi svojevrsnoj podeli prostora, dodaje naravno i umetnički dodir. Kreativno pozicioniranje sofe tako da se odvoji od dnevne sobe ima veliki uticaj.

Trpezarija u malom stanu i bistro sto


Nema razloga da ne možete maksimalno iskoristiti neiskorišćeni kuhinjski prostor i postaviti mali bistro sto u ugao. Maksimizirajte potencijal za sedenje tako što ćete ugraditi malu trpezarijsku klupu —zauzima mnogo manje prostora od dodatne stolice i izgleda veoma šik.


KatarzynaBialasiewicz/iStock/Getty Images Plus via Getty Images