Unesite dašak japanskog stila u svoj dom

by | 9 oktobra, 2017

Japanski dizajn ispunjava afinitete i ukus modernog čoveka. Kombinacija različitih prirodnih materijala, jednostavnost, minimalizam i ravne linije karakteristike su dizajnerskog stila koje daju unificiran, ali i prijatan ambijent.

Želite da vaš dom izgleda drugačije od većine ostalih, a ljubitelj ste minimalizma? U tom slučaju slobodno se upustite u avanturu i uredite ga u japanskom stilu, koji krasi dinamičnost, jednostavnost i svetska popularnost.
Zapad ga je otkrio još u 16. veku, a smatra se da je jedan od najudobnijih egzotičnih stilova. Podrazumeva što manje pregradnih zidova, što doprinosi prostranosti, ali i harmoniji između enterijera i eksterijera. Odlučite li se za ovaj stil, osnovno pravilo kojeg treba da se pridržavate jeste odabir niskog, podnog nameštaja.

Prostranost i rasterećenost
Osećaj prostranosti i rasterećenosti osnovne su odlike ovog stila, stoga svi elementi u prostoru treba da budu zasebno postavljeni, udaljeni jedni od drugih, fleksibilni i mobilni. Autentičnost japanskog ambijenta postići ćete postavljanjem niskog klub-stočića oko koga ćete poređati niske taburee ili jastuke za sedenje i druženje.
Materijali u enterijeru uređenom u japanskom stilu treba da budu prirodni, a najčešće su to drvo, bambus, pirinčani papir i svila. Boje koje se najčešće koriste jesu bež i nijanse zemljanih tonova, ali i crvena i bela, boje japanske zastave.
Rasveta je ključan element u ovakvom enterijeru. Lampe i lusteri najčešće su izrađeni od pirinčanog papira i oslikani japanskim simbolima. Osim u dnevnu sobu, atmosferu japanskog stila možete uneti i u druge prostorije.
Japanski domovi karakteristični su po velikim prozorima koji omogućavaju pogled na prirodu iz svakog ugla. Velika klizna staklena vrata doprinose ovom ugođaju. Otvorite svoj dom, kako biste doživeli okolinu.

Originalna dekoracija
U kupatilu treba da preovladava drvo, mada možete upotrebiti i keramiku u zemljanim tonovima i dekoraciju od bambusa.
Čaroliju dalekog Japana, njegovu kulturu, tradiciju i životnu filozofiju unesite u dom spomenutim detaljima kako biste postigli jedinstven i prijatan ambijent. No nemojte zaboraviti i na dekorativne elemente kao što su vaze s oslikanim motivima japanske trešnje ili gejše, te dekorativne lepeze od bambusa i pirinčanog papira.

Foto: Thinkstock
 

JOŠ SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA BRAVACASA!

PRTATITE NAS I NA FACEBOOKU: bravacasa.rs


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Obavezna polja su oznacena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.