Želite uredan i praktičan hodnik?

by | September 27, 2017

Koliko puta vam se dogodilo da ste pocrveneli od srama jer ste nekome otvorili ulazna vrata svog doma, a iza je bio neuredan i neorganizovan hodnik, pun cipela, odeće, torbi, kišobrana i drugih stvari? Naravno, izgovor uvek može da vam bude nedostatak mesta, vremena ili novca, ali činjenica je da postoje načini da i ovu prostoriju prilagodite svojim potrebama. Evo nekoliko saveta.

1. Imajte na umu da je hodnik ogledalo vašeg doma i da se na osnovu njegovog izgleda stvara utisak o vama i članovima vaše porodice. Razmislite o tome šta vam zaista treba, koje su mogućnosti prostora, šta vam se sviđa i koliko ste spremni da uložite u taj deo enterijera.

2. Velike su šanse da nećete uvek pronaći gotov nameštaj koji će dimenzijama, dizajnom ili cenom odgovarati
vašim potrebama. Zato, iskoristite maštu i spretnost, te ga sami napravite – ili angažujte stolara koji će ga uraditi po vašoj želji.

3. Hoće li vaš hodnik biti zatrpan kaputima, cipelama i brojnim drugim sitnicama ili ne, stvar je želja i mogućnosti, ali evo o čemu morate razmišljati kada se odlučujete za preuređenje prostora.
Ulazni hodnik mora da ima:
1. dobro mesto za ostavljanje osnovnih stvari – cipela, jakni, ključeva, torbi…
2. dobro i praktično svetlo
3. mesto za sedenje
4. ogledalo – prema želji.

4. Ako imate problema s manjkom prostora za stvari u hodniku, budite pre svega praktični. Razmišljajte o
svojim i potrebama članova porodice, o tome koliko stvari imate, šta sve planirate da odlažete tamo… Ako je zid u hodniku dovoljno dugačak, predlažemo vam kombinaciju vešalice, klupe i ormarića.

Foto: Thinkstock
 

JOŠ SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA BRAVACASA!

PRTATITE NAS I NA FACEBOOKU: casadesign.rs