Aparat za kafu štedi novac: Prosta matematika

by | June 24, 2023
aparat za kafu

Aparat za kafu je odličan dodatak vašoj kuhinji jer doprinose ambijentu vaše kuhinje, relaksaciji i štede vreme ali i vaš novac. Otkrivamo sve o tome.

Aparat za kafu štedi novac: Prosta matematika

Buđenje za sveže skuvanu kafu može poboljšati vašu jutarnju rutinu: nema potrebe da se presvlačite, čekate konobara ili u redu i da na kraju vaša šoljica kafe bude mlaka, a želeli ste toplu.

Novi Nespresso aparat donosi i nove ukuse omiljene kafe! Pritisnite dugme i otputujte u Gvatemalu, Afriku ili Peru!

Članak se nastavlja posle reklama

Možete napraviti sopstvenu kafu, tačno onako kako želite, u udobnosti svog doma. Neki aparati za kafu to mogu da urade pritiskom na dugme, a drugima je potrebno da budete više uključeni, ali to je lični izbor. Bez obzira da li je pijete svakog dana ili je kuvate samo za goste, može vam uštedeti novac, vreme i biti veoma zabavno.

Da li aparat za kafu zaista štedi novac?

Sve je prosta matematika. Ako pijete kafu svakog dana, potrošićete oko 300 dinara na kafu za poneti ili u kafiću. To je oko 2100 dinara nedeljno i preko 8 000 dinara mesečno. Na svakodnevnu šoljicu kafe van udobnosti svog doma potrošićete oko neverovatnih 100 000 dinara.

Članak se nastavlja posle reklama

S druge strane, aparati za kafu su skupi u osnovi ali se zapravo, kada sve izračunate, i te kako isplate. Odlična su investicija ako ste ljubitelj ispijanja šoljice kafe u svom domu, pre nego što vas preplave sve obaveze koje imate u danu. Osim toga, aparati za kafu traju najmanje pet godina, tako da će vas dugo služiti i štedeti vaš novac.

Članak se nastavlja posle reklama

Aparati za kafu koštaju od nekoliko hiljada dinara pa naviše, dok su aparati za espreso od 15-20 hiljada dinara i skuplji. Naravno, i dalje ćete uštedeti, čak i ako se odlučite za kvalitetniji model i najbolji mlin za kafu.

Članak se nastavlja posle reklama

Razumemo da je veće uživanje kada vam donesu već pripremljenu kafu ali za nekoliko minuta lako možete postići “restoranski” ukus kapućina ili latte kafe uz malo mleka i truda. Osim toga, doprineće izgledu vaše kuhinje jer možete da napravite svoju “stanicu” za pravljenje kafe.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Miljana Momirović

Liudmila Chernetska/GettyImagesPlus