Baštenske stolice: Najbolji modeli u ponudi salona nameštaja

by | July 3, 2023
Baštenske stolice: Najbolji modeli u ponudi salona nameštaja

Baštenske stolice su neizostavan element svakog uređenog dvorišta ili terase. One ne samo da pružaju udobno mesto za opuštanje na otvorenom, već i dodaju estetski i funkcionalni dodir vašem prostoru.

Baštenske stolice: Napravili smo savršen izbor

U ovom članku ćemo istražiti neke od najpopularnijih vrsta baštenskih stolica koje su dostupne na tržištu. Bez obzira da li preferirate klasičan ili moderniji dizajn, postoji stolica koja će zadovoljiti vaše potrebe i ukus.

Klasične drvene stolice

Drvene baštenske stolice su popularan izbor zbog svoje prirodnosti i rustikalnog šarma. Izrađene od različitih vrsta drva poput tikovine, cedra ili breze, ove stolice su izdržljive i otporne na vremenske uticaje. Klasični dizajn drvenih stolica često naglašava prirodne teksture drveta. Za dodatnu udobnost, možete dodati jastuke ili jastučiće na sedište i naslon stolice.

Metalne baštenske stolice

Metalne baštenske stolice su popularan izbor zbog svoje izdržljivosti i moderne estetike. Često su izrađene od aluminijuma ili čelika, što ih čini otpornim na koroziju i lako prenosivim. Metalne stolice dolaze u raznim stilovima, od klasičnih do modernih, i često se mogu složiti ili sklopiti radi lakšeg skladištenja. Možete ih pronaći u raznim bojama, što vam omogućava da odaberete onu koja se najbolje uklapa u vašu baštu ili terasu.

Plastične stolice

Plastične baštenske stolice su pristupačan i praktičan izbor za one koji žele jednostavno održavanje i veću fleksibilnost. Ove stolice su lagane, vodootporne i otporne na sunčevu svetlost, što ih čini idealnim za upotrebu na otvorenom. Takođe su dostupne u raznim bojama i stilovima, uključujući modele koji imitiraju drveni ili metalni izgled. Plastične stolice su često sklopive, što ih čini pogodnim za skladištenje i transport.

Viseće stolice

Viseće baštenske stolice su sve popularniji izbor za one koji žele dodati element zabave i udobnosti u svoj prostor na otvorenom. Viseće stolice mogu biti izrađene od različitih materijala poput tkanine, ratana ili pleksiglasa, i često dolaze sa ugrađenim jastucima za dodatnu udobnost.


Borjana Božić

KatarzynaBialasiewicz/gettyimages