GALAXY Gear – „nosivi” uređaj koji povećava slobodu upotrebe mobilnih komunikacija

by | September 5, 2013
Galaxy Gear

Berlin, 4. septembar – Kompanija Samsung Electronics predstavila je danas GALAXY Gear, savršenog saputnika koji Samsung GALAXY iskustvo još dublje integriše u svakodnevni život. Samsung GALAXY Gear kombinuje mogućnost povezivanja “pametnih” uređaja, tehnološke karakteristike specifično prilagođene korisniku i elegantan dizajn u jedinstvenom ekskluzivnom dodatku.

„Samsungovo stalno vođstvo u inovacijama pametnih uređaja odraz je posvećenosti pažljivom slušanju naših korisnika, koji žele da im svakodnevni život bude lakši i lepši. Samsung GALAXY Gear donosi novu dobrobit korisnicima, na taj način što još dublje integriše tehnologiju pametnih uređaja u njihove svakodnevne živote i premošćava prazninu između prenosivih uređaja i sveta mode, donoseći tehnologiju koju zaista možete da nosite na sebi” izjavio je JK Šin, generalni direktor i predsednik Divizije IT & mobilnih uređaja u kompaniji Samsung Electronics. “Samsung GALAXY Gear oslobađa korisnike potrebe da stalno proveravaju svoje “pametne” uređaje dok su istovremeno povezani na različite mreže. On omogućava ono što smo nazvali “pametnom slobodom”, dozvoljavajući korisnicima da odaberu kako, zašto, kada i gde su povezani.”

Iskusite novu slobodu u mobilnim komunikacijama

Samsung GALAXY Gear dopušta korisnicima da žive punim plućima u svakom trenutku, a da su istovremeno i dalje povezani sa svojim Samsung GALAXY uređajima. On obaveštava korisnike o pristiglim porukama, kao što su pozivi, SMS poruke, i-mejlovi i druga obaveštenja, daje preliminarni prikaz tih poruka i omogućava korisnicima da prihvate ili diskretno ignorišu te poruke. Kada neka od pristiglih poruka zahteva nešto više od letimičnog pogleda, korisnici mogu jednostavno da podignu svoje Samsung GALAXY uređaje i njihova Smart Relay funkcija (funkcija pametnog prenosa) će odmah prikazati pun sadržaj poruke na ekranu.

Članak se nastavlja posle reklama

Glasovne komande

Ugrađeni zvučnici omogućavaju korisnicima da vode razgovore bez upotrebe ruku (hands-free) direktno sa Gear uređaja, čime održavaju svoju vezu preko mobilnih komunikacija bez narušavanja svoje svakodnevne rutine. Na primer, korisnik koji izlazi iz prodavnice, ruku punih kesa, i dalje bi mogao da pozove nekoga telefonom tako što bi izgovorio glasovnu komandu u GALAXY Gear bez dodirivanja ekrana. Korisnici takođe mogu da pišu poruke, da unose nove podatke u kalendar, podešavaju alarme ili provere kakvo ih vreme očekuje na GALAXY Gear uređaju pomoću S Voice tehnologije glasovnih komandi.

Galaxy Gear

Zabeležite svoj svakodnevni život pomoću uređaja koji nosite oko ruke

Uz omogućavanje kontrola pametnih uređaja, Samsung GALAXY Gear uvodi i nekoliko novih karakteristika koje pomažu korisnicima da ovekoveče značajne trenutke u svom životu koji bi inače prošli nezabeleženo. Pomoću Memographer funkcije i kamere od 1,9 megapiksela, korisnici koji su negde u pokretu ili koji učestvuju u fizičkim aktivnostima mogu da snime i fotografije i video snimke, kako bi dobili brze, vizuelne zapise važnih informacija ili događaja iz svakodnevnog života, te da bi ih podelili na svojim društvenim mrežama. Širenjem ovog koncepta brzih zapisa, Voice Memo omogućava korisnicima da zabeleže važne misli ili razgovore na uređaju koji nose oko ruke, te da te glasovne snimke sačuvaju u tekstualnom obliku na svojim Samsung GALAXY uređajima.

Članak se nastavlja posle reklama

Sve duži spisak kontrola za omiljene funkcije

Sa GALAXY Gear uređajem, korisnici dobijaju pristup širokom spektru omiljenih funkcija koje ovaj novi modni dodatak čine još korisnijim. Novo poboljšanje bezbednosnih funkcija, Auto Lock automatski obezbeđuje ekran pridruženog pametnog telefona svaki put kada je GALAXY Gear udaljen od pametnog telefona više od 1,5 metara, a zatim otključava telefon kada se uređaji ponovo približe jedan drugom. Funkcija “nađi moj uređaj”, Find my device, pomaže korisnicima da pronađu svoje pametne uređaje koje su zaturili, tako što ih navodi da se oglašavaju zvučnim signalom, svetlucanjem i vibracijom. Sa Samsung GALAXY Gear uređajem, korisnici mogu i da kontrolišu muziku koja se reprodukuje na njihovim Samsung GALAXY uređajima. Kao i kod tradicionalnih uređaja za reprodukciju muzike, on pomaže korisnicima da pregledaju, puštaju i zaustavljaju pesme čak i ako njihov pametni uređaj nije na dohvat ruke. Konačno, GALAXY Gear funkcioniše i kao pedometar, prateći fizičku aktivnost preko unapređene tehnologije sa ugrađenim senzorom. Ova funkcija sistemski i automatski prati korisnika, tako da korisnik može da ima uvid u svoje ključne lične podatke, kao što su utrošene kalorije, broj učinjenih koraka i pređena razdaljina.

Nezavisni sat i modni dodatak koji postaje modna ikona

Samsung GALAXY Gear je otelotvorenje svedene elegancije. Njegov rafinirani dizajn, izveden sa visoko kvalitetnom završnom obradom, dočarava sliku luksuznog nakita uz linije koje su istovremeno toliko svedene da se dobro slažu uz svaku odevnu kombinaciju. Zaokružena i jednostavna forma se obavija oko tela, stapajući se sa ličnim prostorom korisnika i u svakom trenutku zadržavajući osećaj udobnosti. GALAXY Gear takođe služi i kao ručni sat i donosi nekoliko različitih opcija za prikaz časovnika, što korisnicima omogućava da ostave svoj lični pečat na svom časovniku. On ima 10 već programiranih opcija za časovnike, a dodatni izbor brojčanika dostupan je za preuzimanje na Samsung Apps. GALAXY Gear doživljaj može i dodatno da se prilagodi ličnom ukusu korisnika, odabirom jedne od šest boja koje će biti dostupne pri izlasku na tržište: ugalj crna, moka siva, divlja pomorandža, ovsena bež, crveno zlato i limeta zelena.

Članak se nastavlja posle reklama

Samsung GALAXY Gear će biti pušten na tržište zajedno sa GALAXY Note 3 u više od 140 zemalja širom sveta od 25. septembra ove godine.

Samsung GALAXY Gear će biti izložen na Samsungovom štandu #20 na sajmu IFA 2013, od 6. do 11. septembra. Svi detalji i slike proizvoda dostupni su na adreasama www.samsungmobilepress.com i m.samsungmobilepress.com.

Članak se nastavlja posle reklama

Tags: