Samsung Smart televizori u 2014. postaju lakši i jednostavniji za korišćenje

by | December 25, 2013
Samsung Smart TV

Beograd, 25. decembar 2013. – Kompanija Samsung Electronics prikazaće svoj model Smart TV-a za 2014. sa unapređenim mogućnostima korišćenja na sajmu CES 2014, koji se održava od 7. do. 10. januara 2014. u Las Vegasu.

Glasovna interakcija se proširuje na ukupno 23 zemlje sveta. Kontroli pokretima dodata je i gestikulacija prstom za pogodnije i bolje korišćenje.

Samsungov servis za glasovnu interakciju koji razume prirodne jezike trenutno postoji u 11 zemalja. U 2014. godini servis će se proširiti na još 12 novih tržišta, čime će postati dostupan u ukupno 23 zemlje u svetu. Samsung je učinio servis još pogodnijim fokusiranjem na funkcije koje se najčešće koriste i imajući u vidu način na koji ga korisnici koriste.

Samsungovi modeli Smart TV-a za 2014. godinu nude značajna poboljšanja na planu glasovne interakcije i kontrole pokretom tako da će naši korisnici moći intuitivnije da uživaju u našim Smart TV modelima“, izjavio je Kjungšik Li, potpredsednik tima za strategiju servisa u poslovnoj jedinici za vizuelne displeje, Samsung Electronics.

I dalje ćemo unapređivati sadržaj koji integriše prepoznavanje glasa i pokreta za veću pogodnost.

Sa modelima Smart TV za 2014. godinu, nalaženje sadržaja je lakše nego ikad. Korisnici mogu da promene kanal u jednom koraku – jednostavnim izgovaranjem broja kanala. Mogu čak da otvore vebsajt ili aplikaciju korišćenjem skraćenica. Radi podsećanja, modeli za 2013. godinu zahtevaju dva koraka za promenu TV kanala, izgovaranje fraza: „promeni kanal“ i „broj kanala“.

Funkcija glasovnog pretraživanja je takođe zgodnija za korišćenje jer dopušta korisnicima da nađu sve sadržaje na jednom mestu.

Uz to, kada korisnik dok gleda TV koristi glasovnu interakciju za pretraživanje svakodnevnih informacija kao što su podaci o vremenu, berzi i sportu, pojaviće mu se pop-up prozor na dnu stranice sa rezultatima pretrage. Korisnici mogu da pređu na tu aplikaciju i vide detalje klikom na taj prozor.

Pored glasovne interakcije, poboljšana je kontrola pokretom dodavanjem funkcije „gestikulacija prstom“ na modele Smart TV-a za 2014, što predstavlja značajno poboljšanje kontrole pokretom.

Zahvaljujući „gestikulaciji prstom“ korisnici mogu da promene TV kanal, podese jačinu zvuka, pronađu i izaberu šta žele da gledaju svojim prstima. Mogu i da se vrate na prethodni ekran i zaustave video pokrećući svoj prst u smeru suprotnom od kazaljke na satu što predstavlja intuitivniji način za upravljanje TV aparatom.

Samsungovi modeli Smart TV-a za 2014. biće prikazani na sajmu CES 2014.

O kompaniji Samsung Electronics, Ltd.
Kompanija Samsung Electronics Ltd. globalni je lider na polju tehnologije i otvara nove mogućnosti za ljude gde god se oni nalazili. Stalnim inovacijama i otkrivanjem, mi transformišemo svet televizora, smart telefona, personalnih računara, štampača, kamera, kućnih aparata, medicinskih uređaja, poluprovodnika i LED rešenja. Zapošljavamo 270.000 ljudi širom 79 zemalja, sa godišnjom prodajom od preko 187.8 milijardi američkih dolara.

Za više informacija posetite samsung.com/rs.