KUHINJSKI APARATI SA STILOM

by | December 27, 2017

Kada je u pitanju bilo koji kućni aparat, sve je podređeno njegovoj funkcionalnosti. Ipak, kako u domaćinstvu svakodnevno koristimo sve veći broj uređaja, oni su postali sastavni deo našeg enterijera.

Napredak tehnologija omogućava i sofisticiraniji izgled ovih predmeta, pa ne čudi što poznati proizvođači kućne tehnike sve veću pažnju poklanjaju njenom izgledu. U ovom broju predstavljamo vam kuhinjske aparate koji svojom estetikom privlače pažnju, a od kojih mnogi nose potpis svetski poznatih dizajnera i brendova.

Kao jedan od vodećih svetskih proizvođača kućne tehnike, Gorenje veliku pažnju pridaje estetskoj komponenti svojih aparata. Njihov program obuhvata nekoliko linija s dizajnerskim potpisom, a jednu od njih kreirao je mladi francuski dizajner Ora Ito.

Ova kolekcija odlikuje se vrhunskom tehnologijom i jednostavnošću upotrebe, upakovanim u minimalistički dizajn i eleganciju stakla i češljanog aluminijuma. Svi uređaji linije Ora Ito dostupni su u crnoj i beloj varijanti.

Espresso Solo je aparat za espreso kafu koji je za italijanski brend Lavazza dizajnirao Šmuel Linski, student dizajna Šenkar koledža iz Izraela. Ono što ga čini vrlo neobičnim jeste to da je skoro u potpunosti izrađen od betona. Kombinacija ovog grubog materijala i finog uglačanog metala rezultirala je upečatljivim izgledom, koji ostavlja snažan utisak.