Novi Huawei Watch je spoj elegancije i funkcionalnosti

by | September 15, 2015

Huawei je predstavio novi sat koji je kompatibilan s iOS i Android uređajima. U prodaji je od 17. septembra u četiri varijante, a cene mu se kreću od 399 do 699 evra.

Uz novi top telefon, Huawei je na IFA-i predstavio i novi pametni sat. Huawei Watch je bez sumnje jedan od najprivlačnijih pametnih satova na tržištu.

Huawei Watch je kompatibilan s iOS i Android uređajima. Ovaj sat nije prvi nosivi uređaj proizašao iz fabrike kineskog tehnološkog diva jer Huawei već proizvodi pametne narukvice za praćenje aktivnosti. Međutim, nijedan od tih uređaja ne može se uporediti s Huawei satom, ni izgledom ni specifikacijama.

Huawei Watch ima razmeru displeja 42 mm i zaštićen je safirnim staklom kako bi se sprečile ogrebotine. Ono što čini ovaj sat posebnim je 400×400 displej, što je najveća rezolucija smartwatcha do sada. Huawei tvrdi da bi baterija ovog sata od 300 mAh trebalo da traje dan i po u normalnim uslovima korišćenja, što verovatno znači da ćete moći da koristite sat ceo dan pre ponovnog punjenja.

Sat se puni putem magnetskog punjača za razliku od nekih svojih konkurenata kao što su Moto 360 koji koriste standardno bežično punjenje. Da bi se napunio treba mu sat i 15 minuta.

Za razliku od nekih satova, Huawei Watch ima samo Wi-Fi i Bluetooth bežičnu povezivost, što znači da uvek morate biti povezani s nekom Wi-Fi mrežom ili telefonom kako bi imali internet. Ukratko, Huawei Watch, za razliku od Samsung Galaxy Gear S2 koji može primati vaše pozive i poruke, ne možete koristiti bez telefona ili van kuće ni za šta drugo osim na primer muzike. To nije nužno loša stvar jer time štedite bateriju sata.

Slično kao i konkurenti, Huawei Watch dolazi sa standardnih 512 MB RAM-a i 4 GB za skladištenje datoteka poput muzike. Snapdragon 400 procesor čini ovaj sat gotovo identičnim u pogledu performansi kao i ostatak konkurencije koji gotovo svi koriste isti Qualcommov procesor.

Sat je dostupan od 17. septembra u četiri varijante. Prva, Classic – leather dolazi s kožnim kaišem i koštaće 399 evra. Classic – mesh je model namenjen lepšem polu i ima metalnu narukvicu za koju ćete morati izdvojiti 449 evra. Treći model, Active, koštaće isto kao i prethodni, a za Elite, najskuplji model, moraćete da izdvojite 699 evra.

Apple Watch, Samsung Gear S2 i sada Huawei Watch uspešno su spojili modu i tehnologiju. Čak i jeftiniji modeli kao što su LG Urbane, Pebble Time Steel i Asus ZenWatch 2 izgledaju jako dobro, ali njima nedostaje onaj osećaj pravog sata kada ih nosite na ruci.

  Izvor: B92