5 saveta za brzo čišćenje spavaće sobe

by | March 21, 2023
čišćenje spavaće sobe

Šta kada bismo vam rekli da vam za čišćenje spavaće sobe nije potrebno više od pet minuta? Uz ove jednostavne navike zaboravite na “generalno spremane”.

5 saveta za brzo čišćenje spavaće sobe

Nameštanje kreveta

Kada ujutru nameštate krevet, nema potrebe da gubite vreme na ispravljanje posteljine. Ionako se već za nekoliko sati vraćate u spavaću sobu i svoj krevet. Lagano provetravanje će osvežiti jorgan, jastuke i plahtu, a neće vam oduzeti mnogo vremena.

Počnite tako što ćete, nakon što ustanete iz kreveta, jorgan prebaciti na stolicu ili tabure. Zatim otvorite prozor i nekoliko minuta provetravajte prostor. Nakon toga protresite jorgan i jastuke i vratite ih na krevet. Ovako će posteljina duže biti čista i sveža.

Čišćenje spavaće sobe: Mirisna posteljina

Jednostavan mirisan sprej za posetljinu možete samo napraviti i držati ga u noćnom stočiću. Pomešajte u bočicu sa prskalicom vodu i malo omekšivača. Povremeno naprskajte posteljinu na krevetu i zagladite je rukom.

Ne samo što će vaša soba zamirisati, već je i osvežiti posteljinu i rešićete se blagih nabora. Ipak, ovaj trik nije zamena za pranje krevetnine.

Čaše u spavaćoj sobi

Sprečite na vreme da se u vašoj spavaćoj sobi stvori kolekcija tanjira i čaša na noćnom stočiću. Zvuči banalno ali jednostavna navika da umesto na stočiću, posuđe ostavite pred vratima će održati sobu urednom i nećete zaboravljati da sklonite čaše.

Korpa i kanta za veš

Umesto da dozvolite da se papirići, kesice od grickalica ili prljav veš nakuplja u spavaćoj sobi, imamo rešenje. U ćošak sobe postavite lepo dizajniranu korpu za veš i kantu za otpatke. Tako ih na svakih nekoliko dana možete isprazniti, a vaša soba će ostati maksimalno sređena.

Ako nemate prostor za njih, jednostavno prođite sa korpama u ruci i pokupite sve stvari dok se krećete po sobi.

Čišćenje spavaće sobe: prašina

Čak ni najbolji usisivač vam neće pomoći da svakodnevno usisavate sobu jer prosto oduzima vreme. Uglavnom nema ni potrebe da svaki dan koristite usisivač. Umesto toga, pokupite krupne gomilice dlaka ili prašine između usisavanja. Ovo će vam posebno biti od pomoći ukoliko imate kućne ljubimce.

Uz ove jednostavne navike nećete morati detaljno čistiti spavaću sobu više od jednom nedeljno, što će vam značajno uštedeti vreme. Sve će biti pospremljeno – ostaje samo da usisate, obrištete prašinu i promenite posteljinu.


Miljana Momirović

ake1150sb/GettyImagesPlus