Boje spavaće sobe: 6 trendova za 2023. godinu

by | February 7, 2023
Boje spavaće sobe: 6 trendova za 2023. godinu

Tokom 2023. godine čekaju nas novi trendovi kada su u pitanju boje spavaće sobe. Bilo da želite da promene ili tek treba da dizajnirate svoju idealnu spavaću sobu, ove boje će vas sigurno oduševiti.

Kako odabrati boje spavaće sobe?

Spavaća soba je mesto odmora, tako da nam često savetuju da to budu neke neutralne umirujuće boje kako bismo što bolje iskoristili vreme provedeno tamo. Šuška se da će ova godina biti fokusirana na uključivanje zemljanih prirodnih tonova u ovu prostoriju. Tonovi mogu biti svetli i suptilni, ali glavni cilj je dodavanje topline u spavaću sobu.

Boje spavaće sobe: Prašnjavo roze

Roze boja je u trendu već neko vreme i nije ni čudo što su njeni zemljani tonovi u trendu ove godine. Nijansa prašnjavo roze stvara osećaj spokoja i lakoće tako da je pravi izbor za spavaću sobu. Osim što ova boja umiruje, ona takođe dodaje eleganciju i sofisticiranost sobi.

Boja lavande za spavaću sobu

Nijanse ljubičaste boje retko viđamo na zidovima, naročito u spavaćoj sobi. Međutim, boja lavande važi za romantičnu, luksuznu i umirujuću. Takođe, ona odiše i elegancijom i daje posebnost vašem utočištu za spavanje. Dakle, boja lavande je definitivno nešto što želite u spavaćoj sobi.

Smaragdno zelena spavaća soba

Trendovi za 2023. godinu nalažu da u boje spavaće sobe svakako treba da uvrstimo i smaragdno zelenu. Ne postoji boja koja više podseća na prirodu od zelene. Smaragdne zelene nijanse pored umirujućeg efekta, dodaće vašoj spavaćoj sobi i luksuz. Možete da birate i tamne i neutralnije tonove. U svakom slučaju, ne možete pogrešiti.

Amber žuta za obnavljanje energije

Možda će vam na prvi pogled delovati jako da biste ovu boju odabrali za svoju spavaću sobu. Međutim, za ovu boju važi da apsorbuje negativnu energiju u prostoriji, a zauzvrat oslobađa mirnu i prijatnu. Amber žuta donosi radost i osećaj obnovljene energije. Takođe i kod ove boje možete da birate mekše i tople tonove ili da se držite zemljanih žutih. U svakom slučaju, vaša spavaća soba pucaće od pozitivne energije.

Sivo braon (taupe) nijanse boje spavaće sobe

Klasične bele i sive boje spavaće sobe će ove godine da pauziraju u trendovima. Ali, ako su neutralne boje više u vašem stilu – imamo rešenje. Sivo braon nijanse boja su na vrhu ove godine. Zemaljski ton će vašoj spavaćoj sobi dati eleganciju i sofisticiranost.

Crveni tonovi terakota boje u spavaćoj sobi

Ako volite crvenu boju, onda je ova zemljana nijansa terakote vaš izbor. Nijansa crvene koja izbija u terakoti nateraće vas da se udaljite od bučnog sveta. Uz ovu boju se sjajno slažu materijali i detalji od drveta. Ako bežite od klasičnih belih i bež boja, onda terakota čeka na vas.

Dakle, zemljani tonovi su u fokusu ove godine i u potpunosti je jasno zašto. Ove nijanse okreću nas prirodi dajući nam mir i prostor za opuštanje kakav nam je potreban.


Snežana Vranić

KatarzynaBialasiewicz/gettyimages