Dekoracija za spavaću sobu: Detalji u kojima ćete uživati

Imate prazan prostor iznad kreveta, ali niste sigurni koji je najbolji način da ga upotpunite? Dekoracija za spavaću sobu treba bude usklađena sa centralnom tačkom sobe, a to je uglavnom krevet. 

by | March 1, 2023
Dekoracija za spavaću sobu: Detalji u kojima ćete uživati

Imate prazan prostor iznad kreveta, ali niste sigurni koji je najbolji način da ga upotpunite? Da li u kada je u pitanju spavaća soba dekoracija treba da bude neutralna ili smela? Dekoracija za spavaću sobu treba bude usklađena sa centralnom tačkom sobe, a to je uglavnom krevet. 

Ukoliko budete pratili svoj ostali nameštaj i dekorisali sobu u skladu sa tim, vaša soba neće delovati raštrkano ili nepovezano. Mada ne postoje uopštena pravila za dekoraciju spavaće sobe, postoji mnogo ideja koje vas mogu inspirisati.

Dekoracija za spavaću sobu

Portret iznad kreveta

Bilo da ste na slici vi, neko koga volite ili potpuni stranac, postavljanje upečatljicog lica iznad kreveta može biti veoma moderna i lepa dekoracija za spavaću sobu.

Zavese

Zavese imaju volumen koji na najnežniji način mogu upotpuniti prazan prostor. Dobar izbor zavese je saršena dekoracija za spavaću sobu.

Slika jarkih boja

Umetnost u spavaćoj sobi pokreće inspiraciju još od ranog jutra. Ukoliko u spavaćoj sobi na zid okačite šarenu sliku cveća ili sliku apstraktne umetnosti koja vas poziva da rešite misteriju, vaša soba će delovati razigranije, a osim toga, jarke boje su poznate po tome što podižu raspoloženje.

Tapete na zidu

Tapoete imaju moć da svaki prostor učine modernijim. Ukoliko ovu njihovu moć iskoristite u spavaćoj sobi, nije vam potrebna nijedna druga dekoracija na zidu. Najbolja stvar je ta što ih možete lako promeniti svaki put kada osetite potrebu za promenom!

Dekoracija za spavaću sobu: Jedinstveni mural u spavaćoj sobi

Kako bi vaša spavaća soba bila upečatljiva, učinite je jedinstvenom. Ukoliko imate talenta, ovo možete uraditi i sami. Izaberite temu koju volite i naslikajte jedinstveni mural koji će krasiti vaše mesto za odmor i san.

Makrame iznad kreveta

Ukoliko vam se sviđa dizajn enterijera u boho stilu, makrame su odličan način da dekorišete prazan prostor iznad kreveta.

Drveno uzglavlje

Drveno uzglavlje iznad kreveta deluje kao umetničko delo. Izaberite boju drveta koja vam se dopada i koja je u skladu sa drugim komadima nameštaja i smislite idealnu dekoraciju za spavaću sobu.

Zid od cigle kao dekoracija za spavaću sobu

Zid od cigle ili 3D tapeta koja izgleda kao zid od cigle su jednostavna dekoracija za spavaću sobu. Čine sobu nesvakidašnjom i ne zahtevaju nikakvu drugu dekoraciju na zidovima.

Detalji koji vas povezuju sa prirodom

Spavaća soba je mesto u kom spavate i odmarate se i zbog toga je dobro da bude ispunjena detaljima koji pomažu našem mozgu da se odmori. Prirodni materijali, zelena boja i biljke, kao i detalji u zemljanim bojama rade upravo to. Ovakva dekoracija u spavaćoj sobi pomoći će vam da brzo utonete u san, a da svako jutro dočekate sveži i odmorni.

Galerija iznad kreveta

Ispunite prazan prostor iznad kreveta tako što ćete baš tu osmisliti vašu malu i intimnu galeriju. Možete birati slike koje ste sami oslikali, fotografije iz vašeg života ili fotogrfije sa raznih zanimljivih geografskih lokacija mogu vam poboljšati raspoloženje svaki put kada ih pogledate.

Nadamo se da smo vam pomogli da dođete do ideje koja vam se najviše dopada kada je u pitanju dekoracija za spavaću sobu.


Jovana Jevtić

KatarzynaBialasiewicz/gettyimages