Ideje za malu spavaću sobu: Jednostavni trikovi za lepši ambijent

by | 31 marta, 2023
Ideje za malu spavaću sobu: Jednostavni trikovi za lepši ambijent

Dekorisanje male spavaće sobe često može biti izazov dok pokušavate da uravnotežite stil i funkcionalnost: stvaranje lepog i dobro dizajniranog prostora bez nereda je lakše uz predložene ideje. 

 

Ideje za malu spavaću sobu: lepo i jednostavno

 

Ideje za malu spavaću sobu: Skriveno skladište

Kada je u pitanju skladištenje u maloj spavaćoj sobi, police i dodatne šine će vam uvek pružiti dodatno mesta za postavljanje stvari. Imati manju spavaću sobu ne znači nužno i manje stvari. Pametnom organizacijom i planiranjem unapred, lako možete održavati ovu prostoriju urednom.

Dodajte boju!

Naravno, bela boja u sobi će je učiniti vizuelno većom i svetlijom, ali ne treba odustati od boja. Odaberite koloritne akcente kroz dekor i nameštaj. Idealan izbor su pastelne nijanse koje neće narušiti harmoniju u prostoriji, a uneće malo dinamike.

 Ideje za malu spavaću sobu: Uvek poželjne police

Dodatne police u manjem prostoru najbolji su način za skladištenje dodatnih knjiga, časopisa, biljaka i suvenira. Sjajno je što police možete da smestite i u uglove i nedostupna mesta, čime će taj prostor biti pametno iskorišćen.

Ideje za malu spavaću sobu: Upečatljiva boja

Kada je reč o farbanju zidova, ne morate se striktno držati bele boje za male prostorije. Potrebno je samo ograničiti izbor na jednobojne zidove, pa čak iako ste ljubitelj tamnijih nijansi poput tamnozelene, sive, plave ili ljubičaste.

Akcentni zid u maloj spavaćoj sobi

Budite hrabri sa isticanjem elemenata vašoj maloj spavaćoj sobi. Tapeta na celoj površini učiniće da se soba oseća mnogo skučenije, ali samo jedan istaknuti zid će stvoriti vizuelno drugačiji utisak. Sjajna ideja je da se poigrate sa drvenim oblogama i postavite ih na zid iza uzglavlja kako bi stvorili topliji ambijent.

Ideje za malu spavaću sobu: ormarić pored kreveta

Ovaj noćni ormarić će vam pružiti najviše prostora za skladištenje u kompaktnom prostoru. Odaberite sličan model male širine ali sa dubokim mestom za skladištenje kako biste imali dodatni prostor za stvari.

 

Borjana Božić

FollowTheFlow/GettyImagesPlus

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Obavezna polja su oznacena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.