Igra kontrasta: crno-beli dekor u spavaćoj sobi

by | 6 februara, 2023
Igra kontrasta: crno-beli dekor u spavaćoj sobi

Crno-beli dekor u enterijeru može stvoriti spektakularne akcente i učiniti prostor autentičnim. Posebno interesantno će izgledati u spavaćoj sobi što možete videti na primerima. 

 

Spavaća soba: crno-beli dekor i njegova prednost

Jedinstvo crnog i belog je harmonija dve suprotnosti, zasnovana na kontrastu. Atraktivnost slike u crno-belom stilu je u njenoj konciznosti i skladu. Zato, ova kombinacija može postati idealan odabir prilikom uređenja spavaće sobe.

Takođe, moguće je na jednostavan način unaprediti izgled spavaće sobe ovim upečatljivim dekorom, a ako vam se primeri u nastavku dopadnu, nema razloga da na identičan način ne uredite vašu sobu.

Crno-beli dekor: slike i fotografije

Crno-bele slike na zidu treba da odgovaraju stilu i veličini same prostorije, njenoj nameni i da uzmu u obzir postojeće komade nameštaja i dekora. Da bi slika bila efektivna mora da bude kvalitetne izrade. Apstraktni crteži napravljeni u crno-beloj boji mogu izgledati veoma elegantno i originalno. Čak i jednostavni geometrijski oblici i jedinstveni obrasci nacrtani samo belom i crnom bojom će izgledati impresivno, posebno u minimalističko uređenoj prostoriji.

Fotografija vašeg omiljenog umetnika ili muzičara iz prošlosti je dobar način da ukrasite sobu i naglasite svoja interesovanja. Takođe možete koristiti fotografije koje ste napravili sami ili u studiju. A dodir vintage stila može prostoriji dati poseban šarm.

Crno-beli dekor : u potrazi za idealnom veličinom

Veličina slike odabrane za dekoraciju treba kombinovati sa površinom sobe. Ako je prostorija veća, poželjna je i slika velikih dimenzija. Ipak, ne treba preterivati i preporuka je da se ostavi bar 20-40 cm praznog prostora oko slike.

Premala slika na velikom zidu će takođe izgledati neskladno. Ako postoji želja da se u unutrašnjost uklopi nekoliko relativno malih plakata na prazan zid, oni se mogu okačiti u nizu na maloj udaljenosti jedan od drugog. Naravno, i asimetrična postavka može lepo izgledati i dati dinamku prostoru.

Crno-bela kombinacija će uvek biti u trendu, zato budite sigurni da sa ovom idejom nećete pogrešiti.

Borjana Božić

KatarzynaBialasiewicz/gettyimages

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Obavezna polja su oznacena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.