Izbor dušeka nikad nije lak: Da li su dušeci od lateksa dobar izbor?

Izbor dušeka za spavanje može predstavljati veliki izazov ukoliko ne znate mnogo o tome. Dušeci od lateksa dobijaju na popularnosti, a znate li da li je dobro spavati na njima?

by | May 22, 2023
Izbor dušeka nikad nije lak: Da li su dušeci od lateksa dobar izbor?

Izbor dušeka za spavanje može predstavljati veliki izazov ukoliko ne znate mnogo o tome. Dušeci od lateksa dobijaju na popularnosti, a znate li da li je dobro spavati na njima?

Dušeci od lateksa su sve popularniji, a u ovom tekstu možete pročitati sve o prednostima i manama koje donosi spavanje na njima.

Da li su dušeci od lateksa dobar izbor?

Dušek od lateksa sve više dobija na popularnosti, a vrlo su novi na tržištu. U odnosu na druge vrste koje mogu sadržati štetne materije, a u čiju proizvodnju mogu biti uključeni neodrživi proizvodni procesi, dušeci od lateksa su tu da isputne sve vaše ekološke standarde. Oni su bolji kako za vaše zdravlje, tako i za životnu sredinu.

Lateks je održiva alternativa dušecima od pene, proizveden od drveta kaučuka. Na prirodan način nastala pena odličan je izbor za posteljine i dušeke. Ne sadrži hemikalije, a nudi sunđerasti osećaj poput memorijske pene.

Postoje dva načina njihove proizvodnje, na osnovu kojih se dobija čvršća ili mekša pena. Na ovaj način svako može pronaći odgovarajuči dušek od lateksa za sebe.

Ukoliko tražite dušek čija proizvodnja ne utiče loše na životnu sredinu, onda je ovo prava opcija za vas. Oni zadovoljavaju većinu opštih potreba kada je u pitanju spavanje i to ih čini prihvatljivim za veliki broj ljudi. Osim toga, meki su, elastični i prozračni i omogućavaju hladan i udoban noćni san.

Prednosti dušeka od lateksa

Kao što je već rečeno, glavna prednost u izboru ovog dušeka jeste mali negativan utican na životnu sredinu. Prirodni lateks je održiv, netoksičan i biorazgradiv..

Osim toga, ovi dušeci su nežni prema koži, a prirodno su hipoalergeni i otporni na buđ i grinje i zbog toga su odlični za osobe koje se bore sa alergijama.

Dušeci od lateksa su prozračni i garantuju svež i hladan osećaj tokom noći. To je zbog toga što lateks pena ima otvorenu ćelijsku strukturu i omogućava da vazduh nesmetano prolazi kroz krevet.

Ovaj tip dušeka oblikuje se prema vašem telu, poput memorijske pene što ga čini odličnom podrškom za kičmu.

Još jedna njegova prednsot je to što je ovaj materijal vrlo izdržljiv i dugoročan, tako da kada jednom uložite novac u njega, on će trajati mnogo godina.

Da li izbor dušeka za vas predstavlja veliki izazov? Nadamo se da smo vam pomogli u tome.


Jovana Jevtić

Lilas Gh/Getty Images Plus