Jeftina spavaća soba: 7 detalja koji će je učiniti luskuznom

by | March 27, 2023
Jeftina spavaća soba

Vaša spavaća soba je vaše utočište. Bez obzira što imate ograničen budžet, čak i jeftina spavaća soba može izgledati vrlo raskošno uz ove detalje.

Jeftina spavaća soba: 7 detalja koji će je učiniti luskuznom

Posteljina

Rskošna posteljina je bezvremenska investicija koja ne samo da će izgledati sjajno, već će vam obezbediti i bolji san. Potražite prozračne tkanine kao što su pamuk i bambus, a za poseban luksuz – višegodišnje popularna lanena posetljina.

Držite se neutralne palete boja: bela, krem, žuta ili čak maslinasta i siva za veličanstveni efekat.

Jastuci

Ništa ne čini prostoriju da liči na luskuznu sobu u hotelu kao poslagani dobro punjeni jastuci na krevetu. Ako niste ljubitelj jastuka za spavanje, uveče ih odložite u ormar ili u sanduk za posteljinu kraj kreveta.

Trik je da imate makar dva velika jastuka sa svake strane kreveta ali za najbolji efekat postavite još dva manje veličine ispred njih. Bonus poeni su još jedan sloj manjih dekorativnih jastuka koji će dodati volumen.

Jeftina spavaća soba: Simetrija

Zakoni Feng Shui-ja savetuju ovo sa dobrim razlogom. Dva noćna ormarića sa dve lampe i dva seta jastuka privlače zdrav protok energije za harmoniju u spavaćoj sobi, ali i izgledaju odlično.

I, jednako je važan, ako težite simetriji, položaj kreveta. Većina kreveta izgleda najbolje centrirano u prostoriji, sa nameštajem raspoređenim oko njega. Ovo je posebno od značaja ako imate krevet sa baldahinama.

Zavese

Više od običnih ukrasa za prozore, dobro postavljene zavese će dovesti spavaću sobu do savršenstva. Razmislite o tome da dodate dodatni metar ili dva na širinu vaših zavesa za dodatni raskošni izgled kada se povuku u stranu.

Tepih

Ne zaboravite na pod u spavaćoj sobi. Tepih će dodati teksturu i udobnost svakoj spavaćoj sobi. Bilo da odaberete nešto klasično, poput persijskog ili marokanskog stila, ili nešto modernijeg dizajna, tepih dodaje zanimljiv detalj svakoj spavaćoj sobi.

Prostor pored kreveta

Ako imate prostora, udobna fotelja će učiniti svaku spavaću sobu posebnom. Izaberite nešto elegantno, ali dovoljno udobno da sednete i opustite se uz knjigu ili piće. Opet, jastuci i pažljivo postavljena deka će povećati efekat luksuza.

Takođe, prelepa komoda ili regal može biti moderan dodatak vašoj spavaćoj sobi koji možete dekorisati. Posložite ukrasne predmete, vaze, mirisne sveće, parfeme, nakit i druge sitnice.

Jeftina spavaća soba: Vaza sa cvećem

Cveće i zelenilo ne bi trebalo biti rezervisano samo za dnevnu sobu i trpezariju. Orhideje ili mali buket prelepih ruža pružiće sjajnu završnicu i suptilan miris. Dovoljno je da svakih 10ak dana u vazu postavite sveže cveće. Ne samo da će učiniti da se osećate fantastično, već će i vašem enterijeru dodati luskuzm boju, miris i živost.

Ponekad je za luksuzni izgled potrebna samo dobra organizacija i postavljanje predmeta koje već imate. Sagledajte svoju spavaću sobu i napravite plan koji će je učiniti raskošnom uz malo truda.


Miljana Momirović

Liudmila Chernetska/GettyImagesPlus