Luksuzna spavaća soba: Kako da postignete ovaj izgled?

by | March 17, 2023
Luksuzna spavaća soba

Luksuzna spavaća soba je pravi izbor za vas ako volite otmenost, a nemate previše vremena da se posvetite dizajnu. Uz samo nekoliko detalja, vaša spavaća soba može da izgleda fantastično.

Luksuzna spavaća soba: Na šta treba da obratite pažnju?

Ako želite da vašu spavaću sobu učinite luksuznom, onda se posvetite detaljima.  Obratite pažnju na prirodno svetlo, šemu boja i nameštaj jer su to elementi dizajna koji su najvidljiviji. Jastuci, zavese i posteljina takođe mogu da doprinesu da vaša spavaća soba izgleda luksuzno.

Posteljina

Posteljina je investicija koja skoro pa nema rok trajanja, a ima i dekorativnu ulogu. Prozračne tkanine kao što su pamuk ili laneni čaršav će učiniti da bolje spavate, ali i da vaša soba izgleda otmeno. Takođe, idealno bi bilo da se držite neutralne palete boja poput bele, krem, žute ili maslinaste i sive.

Jastuci

Luksuzna spavaća soba defintivino mora da ima i niz plišanih, dobro punjenih jastuka na krevetu. Ako vam za spavanje više odgovara ravniji jastuk, stavite u sobu i klupu sa mestom za skladištenje gde ćete moći da odložite jastuke. Trik je da imate najmanje dva jastuka sa svake strane.

Luksuzna spavaća soba: Simetrija

Simetrija je veoma važna kada je luksuzna spavaća soba u pitanju. Dva noćna ormarića da dve lampe i dva seta jastuka će privući zdrav protok energije za harmoničan odnos po Feng Shuiju. Takođe, krevet bi trebalo da bude centriran u prostoriji i da nameštaj oko njega bude simetričan.

Zavese

Dobro postavljene zavese igraju veoma značajnu ulogu u dizajnu. One razbijaju monotoniju zidova i plafona. Međutim, najbolje bi bilo da ih izradite po meri. Ne bi bilo loše da dodate metar ili dva u širini zaveza za dodatni plišani izgled kada se povuku u stranu.

Osvetljenje

Prigušeno svetlo u spvaaćoj sobi je jedno od dobrih ideja. Lampe su posebno važne ako želite da čitate pre spavanja, a način na koji ćete ih ugasiti je mnogo bolji nego da se rasanite dok ustajete da ugasite svetlo. Osim što ćete na ovaj način brinuti i o kvalitetu vašeg sna, prigušena svetla u ovoj prostoriji izgledaju sjajno.

Luksuzna spavaća soba: Tepisi

Bez obzira kakv pod imate, tepih od vune će dobro doći u svakoj situaciji. Tepih dodajte zanimljivu notu u prostoriji, a ako je u spavaćoj sobi koja je bela onda će to biti pun pogodak. Na taj način dodajte sobi dodatni sloj boje i teksture.

Boje za luksuznu spavaću sobu

Boja ima moć da izazove određeno raspoloženje ili emocije. Zbog toga je veoma važno koju boju ćete odabrati. Odlučite se za umirujuće boje kao što su zelena, plava i nežno ružičaste. Sa druge strane, izbegavajte crvenu, svetlo ljubičastu ili tamno sivu. Spokojna atmosfera je definitivno ono što vam treba u spavaćoj sobi.

Dakle, luksuzna spavaća soba zaista nije previše zahtevna za dizajniranje. Dovoljno je samo da obratite pažnju na ovih nekoliko detalja i odmarajte u luksuznom okruženju.


Snežana Vranić

Esin Tellioglu/GettyImagesPlus