Minimalistička spavaća soba: 10 trikova kako postići praktičan, a upečatljiv dizajn

by | 9 januara, 2023
minimalistička spavaća soba

Minimalistička spavaća soba može se definisati čistim linijama, suzdržanom paletom boja i jednostavnošću. Dok sobe pune nameštaja pružaju mnoštvo opcija da vizuelno odvratite pažnju od dosadnog, benignog, minimalistička spavaća soba ostavlja daleko manje prostora za greške. Ako imate manje stvari, sve u prostoriji mora biti i predivno i praktično – što znači da je i vreme za ukrašavanje (i kupovinu) sa namerom.

Minimalistička spavaća soba: 20 načina da postignete ovaj izgled

Monohromne teksture

Paleta boja u minimalizmu je sužena na maksimalno tri nijanse. Da biste razbili monotoniju, koristite različite teksture u istoj boji. Recimo, čupavi tepih ili prekrivač od vune i pamučnu posteljinu bele boje.

Tople drvene podloge

Da biste stvorili sveobuhvatan osećaj bez teških draperija ili smelih boja, odlučite se za jednostavnu drvenu oblogu koja će odisati toplinom.

Suptilne pruge

Tanke, gotovo nevidljive pruge nude dinamičan osećaj bez odstupanja od sivih ili neutralnih minimalističkih skala.

Geometrijske figure

Kada uskladite sve tonove u spavaćoj sobi, tepih na geometrijske figure koji ostaje u paleti neutralnih nijansi može da razbije monotoniju.

Izaberite jednu boju

Ukoliko zaista ne želite da vam se soba udavi u neutralnim bojama, onda odaberite jednu jaču boju koju ćete koristiti. Recimo, tamno zelenu ili tamno plavu.

Smeli akcenti

Iako potpuno bela soba može zvučati dosadno, ona zapravo pruža prazno platno za hrabru šemu dizajna. Koristite smele akcentne: sliku jarkih boja ili neobičan tepih.

Beli zidovi

Beli zidovi ne moraju da budu monotoni, ako ih razbijete crno belim detaljima.

Siva boja

Sive nijanse dopunjuju svetle bele u minimalističkoj spavaćoj sobi. Čiste linije i jednostavni oblici stvaraju sofisticiran i elegantan prostor.

Rustika

Pregrada obložena hrastovim pločama, drveni akcentni zid, tople drvene obloge – sve ovo može da  služi kao rustikalna pozadina.

Poigravanje sa industrijskim stilom

Sirovi betonski zidovi su dobra ideja za minimalističku spavaću sobu, ako su omekšani nanošenjem luksuznog plavog tekstila na krevet, prozor i nameštaj.

 


H. Dunđerov

Creativebird/GettyImagesPlus

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Obavezna polja su oznacena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.