Niša u spavaćoj sobi – više prostora za odlaganje

by | February 1, 2023
Niša u spavaćoj sobi - više prostora za odlaganje

Ako vašoj spavaćoj sobi nedostaje prostora za odlaganje, ovo je omiljeno dizajnersko rešenje. Pogledajte raznovrsne primere u nastavku. 

 

Niša u spavaćoj sobi – dodatni prostor za stvari

Walk-in garderobere često nije moguće organizovati u stanovima manje kvadrature. Klasični ormari ili oni sa kliznim sistemom otvaranja su najčešći odabir u spavaćim sobama, ali bez obzira na njihov kapacitet često nisu dovoljni za sve stvari koje posedujemo.

Niša u spavaćoj sobi predstavlja onbrnutu formu koja se formira pomoću ormarića koji se nalaze pored kreveta i iznad uzglavlja, stvarajući tako udubljene širine kreveta. Na ovaj način se dobija značajnije više mesta za odlaganje, ali i jedinstven i lep izgled sobe.

Niša u spavaćoj sobi: zanimljive ideje

U ovom primeru vidimo kako je formirana niša u oviru niše, kao mesto koje menja ulogu pomoćnog stočića, pa je tako moguće držati određene stvarčice nadohvat ruke. Varijacije na ovu temu su različite, što možete pogledati na fotografijama u nastavku.

Niša u spavaćoj sobi odgovara različitim stilovima

Na fotografiji vidimo ormare jedinstvenog dizajna sa španskom trskom koji zauzimaju prostor od zida do kreveta formirajući tako prostor za odlaganje značajnog kapaciteta. Iznad uzglavlja se nalazi otvorena polica za dekor.

Niša u spavaćoj sobi u svom pravom značenju

Ovaj primer spavaće sobe predstavlja zanimljivo dizajnersko rešenje u kojem je pojam niše korišćen u njenom pravom obliku. Dakle, vidimo da je deo zida proširen kako bi se stvorila zanimljiva polica, a unutar njega se nalaze kvadratne niše sa obe strane kreveta. Ovo je ujedno zanimljiv kojim možete naglasiti uzglavlje kreveta.

Kao što vidimo, dizajn ovog detalja u spavaćoj sobi ne poznaje granice, pa tako u kombinaciji sa drvenom oblogom ova niša unosi zanimljivu dinamku.

Niša u spavaćoj sobi: skrivena funkcija

Dodatni prostor za odlaganje ne mora uvek da bude primetan. U saradnji sa kreativnim dizajnerima možete doći do rešenja koja će vašu spavaću sobu učiniti besprekorno uređenom, ali i oformiti dodatne ormariće.

To vidimo na prikazanom primeru, gde je gornji niz ormarića dobio iste frontove kao i uzglavlje kreveta. S obzirom da su popstavljeni od zida do zida, horizontalna podela deluje kao niša u zidu i predstavlja korisnu policu koja je dekorisana sa stilom.

Nadamo se da će vam ova ideja biti korisna prilikom uređenja spavaće sobe i istovremeno rešiti problem odlaganja stvari.

 

 

 


Borjana Božić

TonTectonix/gettyimages