Organizacija ormara – ovih 5 stvari treba da se otarastite

by | March 13, 2023
Organizacija ormara

Kada napravite prostor za nove stvari koje ćete zaista nositi i voleti, organizacija ormara i izbacivanje viška odeće više neće zvučati tako loše.

Organizacija ormara – ovih 5 stvari treba da se otarastite

Plastične vešalice za odeću

Plastične vešalice za odeću ne drže dobro težinu i izgledaju jeftino. Možete pronaći drvene vešalice ili od čvrste plastike. One će držati odeću, jeftine su i dostupne u različitim bojama.

Odeća koja vam više ne odgovara

Često čuvamo farmerke i haljine koje nam premale sa nadom da će jednog dana ponovo pristajati. Međutim, većina ljudi kada skine nekoliko kilograma želi da kupi nešto novo. Tako nagrađujetmo sebe za sav naporan rad koji je bio potreban da postignemo figuru iz snova.

Dakle, ili poklonite ili prodajte odeću koja vam je prevelika ili mala.

Odeća koju niste nosili više od dve godine

Ako je niste nosili u protekle dve godine, vreme je da je pustite. Takva odeća vam samo zauzima prostor za nove stvari koje ćete zaista nositi.

Što se tiče stvari kojima treba manja popravka, konačno ih prikupite na jedno mesto i odnesite kod krojača. Rupice, dugmad koja nedostaje, pokvaren cibzar – sve to je lako popraviti i možete opet da ih nosite.

Može biti teško izbacite sentimentalne komade odeće iz ormara, pa pokušajte sa ovim: fotografišite se u njima i uramite ih. Tako ćete moći ponosno da ih gledate svakodnevno, umesto da stoje na dnu ormara.

Skupi komadi odeće koje nameravate da prodate

Znamo da je to čitav proces – od fotografisanja do slanja samog paketa. Ako za to nemate vremena, zamolite nekog da to uradi umesto vas ili donirajte. U suprotnom, stajanjem u ormaru može samo da izgubi svoju vrednost.

Previše istih komada odeće

Nema apsolutno ništa loše u tome da imate istu klasičnu majicu u svakoj boji ili dve boje istih farmerki koje vam savršeno pristaju. Ipak profesionalni organizatori se slažu da nema potrebe da zadržite pet crnih košulja ili četiri klasične bele majice.

Znamo da rešiti se odeće nije lako – posebno zbog toga što je u njih uložen i novac. Ne treba da bacate stvari – možete ih pokloniti i donirati. Tako ćete se osećati spokojno jer vaša odeća sada nekog drugog čini srećnim.


Miljana Momirović

snorkulencija/GettyImagesPlus