Plava spavaća soba: Top ideje za uređenje

by | 21 decembra, 2022
Plava spavaća soba

Plava  spavaća soba nije baš neočekivan izbor, ali u doba neutralnih belih prostora, hladne, smele boje postaju sve ređe.

Ali ako želite da dodate umirujući, miran osećaj u prostor svoje spavaće sobe, postoji nekoliko boja koje rade bolje od plave. Ova oštra, hladna nijansa je prozračna i lagana, ali ipak dodaje dovoljno ličnosti vašem prostoru da mu da dubinu.

I dok postoje beskrajne nijanse plave, postoji nešto neverovatno privlačno u mekoj, svetlo plavoj. Dovoljna boja da zasiti prostor, ali ne baš tamnoplava ili kraljevsko plava koja deluje raspoloženo i dramatično.

Od akcentnih delova kao što su jastuci ili posteljina do zidova obloženih tapetama, zaokružili smo naše omiljene načine korišćenja svetlo plave boje u spavaćoj sobi. Čitajte dalje za neke od najboljih inspiracija.

Plava spavaća soba

Neka bude hladno (i neutralno)

Kada uparujete svetlije boje sa plavom, odlučite se za bele ili sive nijanse hladnih nijansi. Plava je vedar, hladan ton koji zahteva podjednako hladnu nijansu da ga prati. Oštar krevet od tirkizne boje lepo se kombinuje sa super svetlo sivo bojom i mekim belim nameštajem.

Pogledajte u plafon

Ako mislite da svetlo plava ne može biti rizična, razmislite o tome da je odvedete do petog zida. Obojite plafon nebesko plavom bojom kako biste svom prostoru dali osvežavajući osećaj. Ne samo da je ovo neočekivan izbor dizajna, već takođe pomaže da vaši zidovi izgledaju viši, a vaša soba veća.

Plava spavaća soba- Uparite različite nijanse

Nemojte se plašiti da uvučete različite udeo svetle i srednje plave da biste stvorili holistički, uređen prostor. Položite plave delove i povucite drugu boju akcenta tako da vaša soba ne izgleda preterano plava.

Povežite pod i zavese

Ne morate da farbate zidove da biste svojoj sobi dali potpunu plavu temu. Prepletite boju po podu, posteljini i zavesama da biste postavili raspoloženje za celu sobu. Ne morate sve da uskladite (u stvari, mislimo da može biti malo previše kada se sve poklopi), ali pokušajte da ostanete unutar istih nekoliko nijansi svetlo plave da biste održali izgled kohezivnog.

Probajte sivo plavu

Siva je još jedna hladna, hladna boja koja veoma dobro funkcioniše u spavaćoj sobi. Ali ako ne možete da se odlučite između to dvoje, potražite svetloplavu sa jakim sivim nijansama da biste dobili najbolje od oba sveta.

Svetlo plava spavaća soba

Obloge mogu da transformišu spavaću sobu i mi volimo kada je jednostavna oštra bela obloga uparena sa mekom nebesko plavom bojom. Dodajte nekoliko svetloplavih dodataka da spojite ceo izgled.

Probajte novi noćni ormarić

Umesto da kupujete potpuno novi krevet, razmislite o svetloplavom noćnom ormariću koji će dodati boju vašoj spavaćoj sobi. Šareni noćni ormarić je pomalo neočekivan, ali odabir meke svetloplave nijanse ostaje dovoljno neutralan da se neće osećati previše moderno za nekoliko godina.

Plave tapete u spavaćoj sobi

Pozadina u spavaćoj sobi trenutno stvara ugodnu , uzvišenu atmosferu. Izaberite meku plavu i odlučite se za uzorak koji deluje dovoljno zrelo da vaša spavaća soba bude sofisticirana i klasična.

Enterijer spavaće sobe-5 stvari koje ometaju udobnost i miran san

 


KatarzynaBialasiewicz/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Obavezna polja su oznacena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.