Pravim odabirom kreveta do svih prednosti kvalitetnog sna

by | May 18, 2023
ravim odabirom kreveta do svih prednosti kvalitetnog sna

Sigurno ste već puno puta čuli da jednu trećinu života provedemo spavajući, ali to je činjenica nad kojom treba da  se zamislite. Kvalitetan san nema cenu, a prednosti dobrog odabira ili posledice lošeg – osećaćete svaki dan. Produktivnost, raspoloženje, bolovi u leđima, neispavanost, kvalitet sna – na sve to utiče krevet i dušek na kojem spavate.

Pre svega potrebno je da se odlučite za okvire kreveta od iverice, medijapana ili masiva, ili tapacirane okvire, a u nastavku sa vama delimo savete kako da odaberete pogodan ležaj, kao i neke od praktičnih i lako uklopivih modela.

Francuski ležajevi su kreveti sa integrisanim dušekom i kutijom za posteljinu. Vaš izbor može biti francuski ležaj LISABON izrađen u dezenu štofa zelene boje, a zahvaljujući tapaciranom okviru i uzglavlju učiniće ambijent elegantnijim i komfornijim. Koloritna nota, ali i model samog ležaja doprinose lakoj uklopivosti ovog komada nameštaja uz sav ostali nameštaj u spavaćoj sobi, bilo da je on u nekom neutralnom dekoru, poput noćnog ormarića VALENCIA NO2F ili sivog, crnog, ili pak u toplom drvo dekoru.

Članak se nastavlja posle reklama

Dve kutije za posteljinu omogućavaju dovoljno prostora za odlaganje, dok je i sama struktura ležaja izrađena tako da predstavlja sjajno rešenje za trenutke odmora i sna. Možete da ga uklopite uz floralnu tapetu, koja će zajedno sa ležajem uneti pravu svežinu u spavaću sobu. S obzirom na šarenolikost cele sobe, najbolje je da dekoracija bude svedena, kako oblikom i dizajnom, tako i koloritno, pa bi se odlično uklopila stona lampa MARINA.

Bračni kreveti često su deo kolekcije sistema nameštaja. Ukoliko želite da osvežite ambijent cele spavaće sobe, možete da je opremite sistemom elemenata iz iste kolekcije.

Članak se nastavlja posle reklama

Sistem elemenata VALENCIA odlikuje rustični šarm, a topliju estetiku enterijeru daje sinergija artisan hrasta, opak bele i bele mat folije. Frontovi su obogaćeni crnim ručicama jednostavnog dizajna, a koje su usklađene sa dizajnerskom linijom cele kolekcije.

Bračni krevet VALENCIA 160 je odličan izbor za spavaću sobu, upravo zbog svog vanvremenskog dizajna i kombinacije dekora.  Boja zidova i odabir tkanina poput zavesa, tepiha i posteljine neće biti problem, jer se sistem VALENCIA odlično uklapa uz svaki patern i boju.

Članak se nastavlja posle reklama

Kod bračnih kreveta koji dolaze bez dušeka, imate slobodu prilikom odabira dušeka po vašoj meri i želji, bilo da je to dušek sa žičanim jezgrom, džepičastim jezgrom ili dušek od memorijske pene.

Ukoliko ste se prilikom uređenja spavaće sobe odlučili za moderne tapete sa smelijim paternom, predlog je da birate krevet u zemljanim tonovima koji će sve to lepo povezati u celinu.

Članak se nastavlja posle reklama

Francuski ležaj OSKAR zahvaljujući tapaciranom okviru i uzglavlju u braon štofu ambijent čini elegantnijim i komfornijim. Koloritna nota, ali i model samog ležaja doprinosi lakoj uklopivosti ovog komada nameštaja uz sav ostali nameštaj u spavaćoj sobi, kao i koloritnoj shemi, bilo da je on u nekom neutralnom dekoru, ili pak u toplom drvo dekoru. Poseduje dve kutije za odlaganje posteljine, dok je struktura ležaja izrađena od žičanog jezgra i predstavlja sjajno rešenje za trenutke odmora i sna.

Članak se nastavlja posle reklama

Dizajneri enterijera Forma Ideale predlažu da uz njega uklopite noćni ormarić VKCT-50149 koji predstavlja veoma funkcionalan dodatak za opremanje ambijenta spavaće sobe. Izuzetno je autentičan i savremenog dizajna, a ima i praktičnu formu. U ambijent će uneti dozu minimalizma, dok kombinacija metala i drvo dekora daje i stilsku notu industrijskog stila.

Naše raspoloženje tokom dana, kao i fizičko i psihičko zdravlje, umnogome zavise od kvaliteta sna, ali i od vremena koje posvetimo sebi u trenucima relaksacije i dnevnog odmora, a vrlo često za to nema prijatnijeg ambijenta od spavaće sobe. Zato se potrudite da odabarete vaš savršeni krevet koji će vam svakodnevno  doneti trenutke kvalitetnog sna i potpunog odmora.