Proleće u spavaćoj sobi: Ideje za dekoraciju

by | March 20, 2023
proleće u spavaćoj sobi
Dolazi proleće i popravlja nam raspoloženje. Kako biste i u svom domu označili početak proleća, bilo bi dobro da promenite svoju zimsku dekoraciju. Znate li kako da napravite proleće u spavaćoj sobi?

Proleće u spavaćoj sobi: Ideje kojima nećete odoleti

Pre svega, potrebno je otarasiti se svih predmeta i dekoracija koje nas vezuju za zimski period. Na primer, otarasite se ćebadi, jorgana i drugih toplih slojeva. U spavaću sobu umesto toga unesite cveće i svetlost. Ovo su prvi koraci ka proleću u spavaćoj sobi!

Zelena boja

Zelena boja vezuje se za proleće i za novi početak života u proleće. Kako biste u potpunosti uspeli da dovedete proleće u svoju spavaću sobu, koristite prirodne tkanine koje se nepogrešivo uklapaju sa zelenom.

Kombinacija drveta i boje cveća

Drvo i roze tonovi su odlična kombinacija za proleće. Ukoliko želite da napravite proleće u spavaćoj sobi, pravi izbor za vas je upravo ova mešavina koja priziva proleće.

Tirkizni detalji

Tirkizni detalji poput jastučnica ili čaršava uneće svežinu u vašu spavaću sobu. Ukoliko izaberete tirkiznu podlogu i cvetni dezen, ne postoji šansa da pogrešite. Cilj je da u sobi osetite proleće, a to će se ostvariti upravo ovakvim izborom detalja.

Napravite kutak za potpuno opuštanje

Za ovakav kutak potrebne su vam neutralne i meke boje koje pozivaju vaš mozak i telo na opuštanje. Da poželite dobrodošlicu proleću možete birati posteljinu upravo ovakvih tonova koji su vanvremenski i moderni.

Proleće u spavaćoj sobi: Zemljani tonovi

Znate li da zemljani tonovi u spavaćoj sobi odaju utisak topline. Tonove senfa i sive možete kombinovati kako biste uneli toplotu proleća u svoju spavaću sobu.

Beli nameštaj i postizanje kontrasta

Ako vam je želja da spavaćoj sobi date svežiji izgled, izaberite belu boju kao osnovnu za vaš nameštaj, a onda unesite u enterijer plavu ili neku drugu boju koja će napraviti kontrast.

Vesela boja zidova

Izbor jarkih boja za zidove doprinosi veseloj atmosferi. Uz to, prolećno šarenilo možete postići dodavanjem i drugih detalja u jarkim bojama poput zavese, posteljine ili tepiha.

Proleće u spavaćoj sobi: Cvetne tapete

Ništa ne govori glasnije da je proleće stiglo od cveća na zidu!

Geometrijski oblici u raznim bojama

Tapete sa geometrisjkim oblicima koje su postavljene iznad kreveta mogu doprineti tome da prostorija izgleda u skladu sa prolećem ukoliko budu u odgovarajućim prolećnim bojama. Osim tapeta, možete se odlučiti i za predmete u raznim geometrijskim oblicima.

 Boje svežeg cveća

Šarenilo i svežina tek ubranog buketa su osnovni detalji za proleće u spavaćoj sobi. Sada, kada je sve krenulo da cveta pred vama je veliki izbor cveća od kog biste mogli praviti buket za spavaću sobu. Odlučite se za boje koje su u skladu sa ostalim bojama u spavaćoj sobi.

Nadamo se da vam se dopadaju prolećne dekoracije koje smo za vas pripremili. Uživajte u lepom vremenu i svim drugim lepim stranama koje donosi proleće tako što ćete se buditi u prolećno dekorisanom prostoru!


Jovana Jevtić

KatarzynaBialasiewicz/ GettyImagesPlus