San u lepom

by | May 7, 2013
Spavaća soba

Spavaća soba je prostorija u kojoj je postizanje ravnoteže i harmonije daleko važnije nego u ostalim sobama. Cilj nam je da u njoj uživamo, te stoga podjednaku pažnju treba posvetiti njenoj funkcionalnosti i estetici.

Volite li više toplinu poda od prirodnog drveta ili mekoću debelog tepiha?

Imajte na umu da će soba svetlih nijansi izgledati veća. Ako ima mnogo prostora, spavaće sobe mogu biti raskošne, ali i jednostavne. Ako soba nije velika, izbegavajte složene oblike, nametljive uzorke i zagasite tonove.

Spavaća soba drvo
Drvo je pravo rešenje za spavaću sobu jer daje prostroriji mir i toplinu. Drveni krevet zbog uvučene osnove izgleda kao da lebdi, te njegova konstrukcija deluje sofisticirano, ali ne i teško. Beli zidovi vizuelno povećavaju prostoriju i odlično se uklapaju sa prirodnim nijansama drveta. Crni detalji u sobi, lampe, zid oko plakara i tepih daju balans svetlim tonovima i markiraju prostoriju. Drveni umetak na plakarima proširuje prostoriju i intimizuje beli prostor.

Crna spavaća soba
Krevet sa visokim crnim uzglavljem i crni elementi u spavacoj sobi deluju elegantno i postojano. Da prostor zbog tamnih nijansi ne bi izgledao teško i zatvoreno, odabran je jednostavan noćni stočić sa visokim nogama, na koji je postavljena bela lampa. Svetlost u sobu ulazi kroz prozore velikih dimenzija preko kojih se može navući bela zavesa, koja nikada potpuno ne zamračuje sobu.


Tags: