Savršeno uređenje spavaće sobe: 3 glavna stila koja preporučuju stručnjaci!

by | December 1, 2022
Savršeno uređenje spavaće sobe

Savršeno uređenje spavaće sobe omogućuje nam da stvorimo i idealnu prostoriju za opuštanje i preko potreban odmor. A evo na šta je važno obratiti pažnju!

Kada razmišljate o prostoru za odmor, vašoj sobi i vašem posebnom kutku za opuštanje, potreban vam je spoj dizajna i praktičnosti. S jedne strane, središnji deo, dobar krevet sa dobrim dušekom je od suštinskog značaja. Ali pored udobnosti, zgodno je stvoriti okruženje pogodno za beg od stvarnosti i maštanje, traženje ravnoteže i posvećivanje čitanju, slušanju muzike, vežbama ili jednostavno odmaranju.

Predstavljao vam tri predloga stilista kako biste imali  jedinstven i lep prostor u tri ključna stila: mediteranskom, prolećnom i provansa.

Savršeno uređenje spavaće sobe u mediteranskom stilu

Povezan sa leto , svežinom i suncem , mediteranski stil je mnogo više od trenda dekoracije, on je način života. Uvek tražeći svetlost i vitalnost, on se povezuje sa biljnim vlaknima i prirodnim materijalima u nameštaju i tekstilu.

Na beloj i plavoj podlozi kombinuje se sa tonovima peska, mekom i toplom. “Spori” dodir završava se aromatičnim biljkama i svećama.

Uređenje spavaće sobe u prolećnom stilu

U godišnjem ciklusu proleće znači radost i svežinu. Tako da možemo predložiti da u vašu dekoraciju unesete igru boja i svetlosti.

Predlažemo svetle boje poput roze, optimistične kao zelene ili slatke kao zlatne, koje podsećaju na med. Šare na nekim jastucima ili zavesama su takođe dobrodošle. Ideja je da se slavi vitalnost i radost.

TRI SAVETA ZA PROLEĆNI STIL

  1. Zid uzglavlja je fokus našeg pogleda. Dajte mu ličnost pomoću papira sa uzorkom. Izazovite sebe.
  2. Romantizam- bledo ružičasta boja daje vam tu posebnu intimnost.
  3. Pomoćni nameštaj- unesite svežinu i lakoću pomoću pletenog nameštaja ili prirodnog drveta.

Savršeno uređenje spavaće sobe u provansa stilu

Rustično, ali sofisticirano- tako bismo mogli definisati provansa sti. U pitanju je trend dekoracije koji ne izlazi iz mode zbog svoje delikatnosti i svoje prirodnosti.

Prirodno obližnji materijali, drvo, meki tonovi… sve je to deo baš one francuske esencije koju smo oduvek voleli i koja je još uvek u modi. Nazovimo je vintage, ako hoćete, ali eto nastavlja da bude u trendu, jer prenosi romantiku i toplinu u dom.

TRI OSNOVNA SAVETA PROVANSA STILA UREĐENJA

  1. Igrajte se bojama. Plava, terakota, zelena ili senf.
  2. Izbegavajte uniformnost. Radije birajte dinamičnost boja i materijala.
  3. Svežina i prirodnost.

Moderne spavaće sobe za sve ljubitelje monohomatskog stila


Artjafara/iStock/Getty Images Plus via Getty Images