Spavaća soba: Romantični stil ili večna bela

by | May 24, 2018

Spavaća soba je mesto u vašem domu koje pripada samo vama i zato ćete je osmisliti u skladu sa svojim željama i potrebama. Kako svi mi imamo različite afinitete i ukuse, tako će i sam dizajn ove prostorije, koji podrazumeva izbor nameštaja, dekoracije, zidnih i podnih obloga, biti drugačiji.

Uređenje dnevne sobe: Bela boja

Ako želite od svoje spavaće sobe da napravite romantičnu oazu, krenite prvenstveno s dekorom. Bez brige, to ne znači da morate staviti satenske zavese, krznene tepihe i dekice te baršunaste jastuke. Umesto toga, redefinišite ovu prostoriju sobu pomoću modernih detalja poput floralnih uzoraka, kvalitetne posteljine ili promenite samo uzglavlje kreveta.

PROČITAJTE I… Elegancija u spavaćoj sobi
Ako niste dovoljno smeli i skloni eksperimentisaju, preporučujemo vam smirujuće pastelne ili zemljane tonove i drvo kao materijal kojim ćete ukrasiti zidove.
S druge strane, dobar izbor mogu biti i detalji i uzorci koji će sobu učiniti atraktivnijom i živopisnijom. Dakle, pronađite posteljinu, ukrasne jastuke, lampe sa abažurima ili manje tepihe/stazice sa cvetnim uzorkom.

Foto: Guliver/Thinkstock

Za stoprocentni romantični ambijent krevet ukrasite baldahinom – ako ste više okrenuti modernijoj varijanti, metalnu ili drvenu konstrukciju ostavite nepokrivenu, a ako ste više za klasični izgled, dodajte materijal u vidu zavesa ili draperija. Ako izaberete jednobojni materijal, prostor slobodno dekorišite tapetama upečatljivijeg uzorka.

POGLEDAJTE I… Luksuzni spavaći prostori
Bez obzira na to koju ćete boju izabrati kao osnovnu, uvek morate voditi računa o rasveti, jer upravo ona dodaje seksepil čitavoj priči.
Ako ste renovirali i dekorisali spavaću sobu, a opet vam se čini kao da nešto nedostaje, samo dodajte umetničko delo. To može biti slika, grafika ili fotografija na zidu, kao i figurice i manje skulpture na ormanima, komodama i noćnom stočiću. U slučaju da treba pokriti veću površinu zida iznad kreveta, triptih će biti idealno rešenje.

 

OSTATAK TEKSTA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA BRAVACASA!

PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: casadesign.rs