Drveni krevet
19.11.2013 Spavaća soba

Udobnost i komfor drvenih kreveta

Krevet koji odaberete uvek će biti ključna stvar pri određivanju da li vaša spavaća soba izgleda moderno ili tradicionalno.

Drveni ramovi kreveta koriste se već vekovima, ali dizajn uzglavlja modernih kreveta, izrađenih od različitih drvenih ploča, bio je uobičajen u sobama za poslugu nekadašnjih velikih kuća,

Kreveti izrađeni od drveta odlikuju se jednostavnošću koja odgovara i rustičnom i savremenom retro dizajnu.

Antički kreveti

Kreveti antičkog stila, mekih linija, deluju romantično, ali na nove proizvode primenjene su inovacije poput izbegavanja tvida koji je karakterističan za klasičan francuski nameštaj.

Moderni drveni kreveti

Moderni drveni kreveti izgledaju sofisticirano zahvaljujući jakim, definisanim linijama. Njihova geometrijska proporcionalnost često je prenaglašena i poremećena uzglavljem, koje je pokriveno mekim materijalom bogate teksture, poput kože i antilopa.

Antički kreveti sa drvenim ramovima, udobnim uzglavljem i bazom, stvaraju romantičan ambijent francuskih zamaka.

Izbeljeno drvo daje mekoću i patinu ovim krevetima.

Krevet sa drvenim ramom

Dizajnom savremenih drvenih kreveta dominiraju jasno definisani oblici.

Kao što je važno od kakvog je drveta krevet napravljen, tako treba voditi računa i kojim je lakom prelakiran. Lak treba da bude na bazi vode, jer manje zagađuje okolinu.

Jaki, linijski elegantni oblici

Boja i tekstura drveta, bilo da je to hrast, bukva, jasen ili bor, suština je njegove lepote, a tretmani kao što su voskiranje i poliranje samo je naglašavaju.

Obojeni kreveti

Drveni kreveti se mogu obojiti tonovima koji će odgovarati dekoru sobe, a boja se po potrebi može menjati kako bi ispratila novu dekorativnu šemu.

Izvor: homedecorinteriordesign.com
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije