Uređenje spavaće sobe bez preteranih ulaganja: 3 ideje vredne pokušaja!

by | January 4, 2023
Uređenje spavaće sobe

Uređenje spavaće sobe ne mora da podrazumeva prevelika ulaganja, već samo malo mašte i volje…

Situacija u spavaćoj sobi više ne prija vašem oku, ali nemate vremena za potpuno renoviranje?  Želite da osvežite svoj enterijer? Naravno, problem možete rešiti na dokazan način – izvršiti popravke u sobi ili čak u celom stanu. Ali postoje i drugi, brži i manje prašnjavi načini da svoju spavaću sobu učinite modernom i udobnom, tako da uveče žurite kući i uživate u svakoj sekundi provedenoj u krevetu.

Uređenje spavaće sobe bez renoviranja

Visoki dušek

Krevet je glavni atribut svake spavaće sobe, ali postoji još jedan element – ovo je dušek, odnosno njegova visina. Da, veličina je mnogo bitna. Dušeci visine 30 cm ili više odlikuju se odličnim ortopedskim svojstvima zbog ravnomerne raspodele opterećenja po celoj površini kreveta.

Tokom spavanja, takvi dušeci poprimaju anatomski oblik tela i omogućavaju kičmi da se opusti i maksimalno oporavi nakon aktivnog dana. Visoki dušeci će trajati mnogo duže od standardnih, a vaša spavaća soba će se pretvoriti u pravi hotelski apartman sa pet zvezdica i nećete želeti da ga napustite.

Posteljina

Mnoge domaćice znaju koliko je teško promeniti posteljinu ili odabrati set posteljine koji odgovara veličini jastuka i ćebadi. Ali inovacije napreduju i sada možete kupiti pametne komplete donjeg veša koji ne samo da će ažurirati unutrašnjost spavaće sobe, već će postati i predmet diskusije među prijateljima i kolegama. Na primer, poplun sa ušivenim rajsferšlusima sa tri strane, koji će vam omogućiti da zaboravite na dosadan i dosadan proces menjanja jorgana, samo par pokreta i ćebe je uvučeno.

Ovo rešenje će vam omogućiti da ne pravite dodatne troškove za kupovinu jastučnica ako u kući postoje jastuci različitih veličina. A da biste poboljšali svoje blagostanje, poboljšali kvalitet života i obezbedili miran san, potražite normotermalno ćebe sa efektom toplog omotača. Ima posebnu zonu akumulacije toplote, koja je opremljena dodatnim slojem prirodnog sloja vunenih vlakana i pomaže da se obezbedi mekana toplota u željenoj zoni, koja odgovara prirodnom i udobnom temperaturnom opsegu za osobu. Ovakvo ćebe je dobra alternativa proverenom narodnom načinu spavanja u vunenim čarapama od prehlade za one ljude koji ne tolerišu direktan kontakt sa vunom.

Uređenje spavaće sobe bez renoviranja- Umetnički predmeti

Da li ste znali da se kroz umetnost vraća psihološka ravnoteža i emocionalna pozadina? U prvoj polovini 20. veka, britanski umetnik Hill Adrian postao je pionir art terapije, a njegova tehnika se aktivno koristi u različitim oblastima ljudskog života. Spavaća soba treba da bude usklađena, da bude raspoložena za odmor i oporavak, a umetnički predmeti će pomoći da se pojača ovaj efekat.

Važno je napomenuti da se trendovi u dizajnu enterijera veoma često menjaju, ali klasični stil ostaje u modi već dva veka. Stručnjaci  savetuju da postavite umetnički predmet iznad uzglavlja kreveta, popunite praznine u prostoriji ne glomaznim ukrasnim predmetima (vaze, cveće, kolekcija figurica) i soba će postati mnogo udobnija. Za poznavaoce klasike preporučujemo i upotrebu posteljine, koja će biti pravo umetničko delo. Možete odabrati jorgan sa vezom ili ukrašen perlama, šljokicama, kristalima, kamenčićima…


KatarzynaBialasiewicz/iStock/Getty Images Plus via Getty Images