Vintidž spavaća soba u samo 4 koraka

by | February 21, 2023
Vintidž spavaća soba

Vintidž spavaća soba budi romantičnu i totalno retro atmosferu, a moguće ju je opremiti bez velikih radova i ulaganja. Pratite ove jednostavne korake.

Vintidž spavaća soba u samo 4 koraka

Uzglavlje kreveta na prvom mestu

Neizbežno je da na prvi pogled pri ulasku u spavaću sobu vaš pogled ode na uzglavlje kreveta. Iz tog razloga, ako želite da je uredite u vintidž stilu, ne zapostavljajte ovaj prostor i učinite ga autentičnim.

Opcije su brojne: uramljene fotografije, tekstilni elementi, viseća dekoracija. Imajte na umu da na ovom zidu često postoji osvetljenje za čitanje. Zato se potrudite da ga uskladite sa dekorativnim elementima.

Vintidž spavaća soba: Krevet sa baldahinom

Jedan od ključnih nameštaja vintidž spavaće sube je krevet sa baldahinom. Vrlo je izazovno razmišljati o zameni glavnog nameštaja prostorije, ali postoje i alternative kao što je kuka na plafonu za koju je zakačena zavesa. Na kraju svega, najvažniji detalj je tkanina.

Ne zaboravite na jastuke u različitim veličinama koje možete da posložite na vaš krevet.

Male noćne lampe i stočići

U ostalim prostorijama kuće ne primećujete mnogo, ali mali nameštaj u spavaćoj sobi može pružiti prostoriji pravi vintidž izgled. Najtipičniji je definitivno stočić pored kreveta koji se veoma često koristi kao glavni stilski detalj u sobi. Izbalansirajte ga uz savremene elemente kao što je moderna vaza kako ne bi izgledao starinski.

Ne treba zaboraviti ni na osvetljenje prostorije. Za lampe koje se nalaze na stolovima pored kreveta možete se orijentisati ka mesingu. Ali, jednako dobar izbor je i tekstilna varijanta, možda sa pletenim šarama.

Vintidž spavaća soba: Finiš – tapete, tepisi i boje

Ako je tačno da su finiši uvek odlučujući ključ u stilu okruženja, tačno je i da se radi o vrlo zahtevnim i skupim radovima. Međutim, postoje dobre alternative za vintidž efekat koje su jednostavnije i jefitnije. Na primer, možete postaviti tepihe sa zanimljivim šarama ispred ili pored kreveta.

Na zidovima su nezaobilazne tapete. Možete ih postaviti i samo na zid iza kreveta u spavaćoj sobi.

 


Miljana Momirović

JPrescott/GettyImagesPlus