Dekoracija kuhinjskih zidova: 10 jednostavnih saveta

by | March 27, 2023
dekoracija kuhinjskih zidova

Dekoracija kuhinjskih zidova uglavnom je deo uređenja na koji se zaboravlja. Međutim, baš ti zidovi daju nam velike mogućnosti ukoliko želimo da obnovimo izgled prostorije tako da ona bude efektna, a ipak da promena ne bude preskupa. 

Čist i otvoren prostor u kuhinji je poslednjih godina bio i više nego popularan. Ali sada maksimalizam polako preuzima glavnu ulogu. Mnoštvo dekorativnih detalja ponovo je postalo in kada je reč o dekoraciji kuhinje. Dekoracija kuhinjskih zidova je takođe jedan od načina da na moderan način ispratite trendove.

Dekoracija kuhinjskih zidova: Jednostavne i efektne ideje

Slika na zidu

Svoj osećaj za stil možete pokazazi i kroz izbor slika, crteža i natpisa za svoju kuhinju. Bilo da sliku birate prema bojama koje preovladavaju u kuhinji ili prema nekim drugim osećajima, ovo je odličan način da dekorišete kuhinjski zid.

Članak se nastavlja posle reklama

Pločice sa geometrijskim šarama

Pločice mogu biti jedan od najvažnijih dekorativnih elemenata. Izaberite dizajn koji će privući svačiji pogled. Ranije, pločice su se u kuhinju stavljale pre svega iz praktičnih razloga. Sada, osim svoje praktične uloge da zaštite zidove, pločice služe i da ulepšaju vašu kuhinju.

Članak se nastavlja posle reklama

Dekoracija kuhinjskih zidova: Minimalističke police sa receptima

Možda knjige u kuhinji nisu tako svakodnevni detalj, međutim, ako su u pitanju knjige sa receptima, to je svakako prihvatljivo. Ovakve knjige mogu biti vrlo dekorativan element.

Članak se nastavlja posle reklama

Police od drveta

Ukoliko uporedimo otvorene police sa zatvorenim kuhinjskim ormarićima, videćemo da su otvorene police odličan prostor za skladištenje dekorativnih elemenata. Najbolje ih je smestiti na zid iznad radne ploče kako bi vam njihov sadržaj bio dostupan dok kuvate. Takođe, kada je u pitanju boja, najbolje ih je kombinovati upravo sa bojom radne ploče.

Članak se nastavlja posle reklama

Sjajne bele police

Uz drvene, bele sjajne police od visokog sjaja su odlično rešenje za modernu kuhinju. Na bele police mogu se staviti biljke u saksiji koje će prostoriji dati dodatnu svežinu.

Članak se nastavlja posle reklama

Dekoracija kuhinjskih zidova: Otvoreni ormari

U pitanju je komad nameštaja koji je nešto između police i kuhinjskog ormarića. U pitanju je praktično i dekorativno rešenje koje kuhinji daje autentičnost. Ovakve police mogu služiti i za pravljenje vrlo efektnog kontrasta sa ostatkom elemenata.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Stara komoda

Retro je u modi. Ukoliko želite da svojoj savremenoj kuhinji date poseban sjaj, dodajte očuvanu staru drvenu komodu. Uvek je možete prelakirati kako biste joj dodali blistavost. Retro estetika ima veoma dobar efekat prilikom susreta sa modernim komadima nameštaja.

Ogledalo

Pre svega, ogledalo je vrlo značajan dekorativni element jer ne samo da izgleda lepo na zidu, nego doprinosi i množenju svetlosti. Odaberite mu pravo mesto i sigurno se nećete pokajati.

Članak se nastavlja posle reklama

Tapete na zidu

Tapete su jedan od sigurnih načina da se u kuhinju unesu vesele boje i dekoracija o kakvoj sanjate. Kada birate tapete, jedino je bitno da izaberete one koje su otporne na vlagu i koje se lako održavaju kako ne biste morali preterano da se brinete o njima.

Članak se nastavlja posle reklama

Dekoracija kuhinjskih zidova: Organizator za pribor

Ranije, na zidu kuhinje svake seoske kuće nalazio se po jedan ovakav organizator. Na takvim zidovima visilo je sve, od bakarnih lonaca, do kutlača u različitim veličinama. Kada se prilagođavaju savremenim kuhinjama, ovi organizatori stavljaju se iznad radne ploče. Okaen alat je na ovaj način vrlo dekorativan i vrlo pristupačan.

Nadamo se da vam se sviđaju naše ideje za dekoraciju kihinjskih zidova. Budite smeli kako bi vaša kuhinja zablistala u svom potpuno novom ruhu.

Članak se nastavlja posle reklama

Jovana Jevtić

undrey/ Getty Images Plus