Dnevni boravak u dve boje koji će vas oduševiti : 5 primera

by | January 16, 2023
Dnevni boravak u dve boje koji će vas oduševiti : 5 primera

S obzirom da je reč o prostoriji u kojoj provodimo najviše vremena, važno je dnevni boravak učiniti prijatnom i lepo dekorisanom prostorijom. U nastavku pogledajte najlepše kombinacije boja.

 

Dnevni boravak u dvobojnom koloritu

Ako želite da vaš dnevni boravak poprimi zanimljiv i nesvakidašnje lep izgled, onda svakako treba da razmislite o koloritu. U nastavku vam predstavljamo zanimljiva rešenja ove prostorije u kojima dominiraju dve boje.

 

1. Nežni spoj roze i zelene

Roza i zelena boja dnevnoj sobi daju posebno prijatan izgled, ali i vedrinu i spokojan ambijent. U ovom primeru su elementi zelene boje korišćeni kako bi istaknuli horizontalnost, pa su tako sofa i trpezarijske stolice tapacirane identičnim materijalom. Posebno zanimljiv detalj u ovom prostoru predstavlja stub koji je obložen ukrasnim lajsnama.

 

2. Moderan dnevni boravak

Poznato je da plava i narandžasta boja odlično funkcionišu zajedno, a na fotografiji vidimo primer moderno uređenog dnevnog boravka u kojem ove dve boje prave interesantne akcente. Ono što ovaj dnevni boravak čini još zanimljivijim jesu draperije u plavoj i narandžastoj boji koje se nalaze u službi podele prostora na određene funkcije.

 

3. Sive nijanse i narandžasti akcenti

U kombinaciji sa sivom bojom narandžasta postaje dodatno istaknuta, a u ovom primeru je korišćena kroz detalje poput frižidera, trpezarijskog stola, na tepihu i dekoru. odabrane dve nijanse sive, tamna i svetla prostoru daju trodimenzionalnost i dubinu, posebno na zanimljivo osmišljenom plafonu.

 

4. Šik dnevni boravak

Fuzija ljubičaste i tirkizne boje čini ovaj kutak dnevnog boravka posebno šik i modernim. Ako želite da vaš dnevni boravak bude nesvakidašnji i vrlo autentičan, onda svakako treba da se odvažite na smelu kombinaciju boja. Ujednačeni tonovi u ovom dnevnom boravku čine ambijent posebno udobnim i mirnim.

 

5. Dnevni boravak koji zrači pozitivnom energijom

Za dnevni boravak koji je uvek moderan, a istovremeno  zrači pozitivnom energijom treba odabrati spoj zelene i narandžaste boje. Zelena boja važi za boju koja ima najviše uticaja na miran i spokojan ambijent, pa je zato idealno primeniti je na velikim površinama poput zidova. Na primeru sa fotografije vidimo da je nameštaj, kao i dekor odabran u narandžastim nijansama što zajedno čini lepu kompoziciju ovog dnevnog boravka.

Ako su vam se dopali predloženi primeri vreme je da i vaš dnevni boravak dobije zanimljiv kolorit.

 

Borjana Božić

KatarzynaBialasiewicz/gettyimages