Kako da vaš hodnik zablista: Ideje i saveti

by | June 1, 2023
Kako da vaš hodnik zablista: Ideje i saveti

Super ideje koje i sami možete isprobati: s kreativnim dizajnom zidnih površina i dekorativnim rešenjima za kačenje garderobe svaki hodnik će ostaviti lep prvi utisak o domu. 

Hodnik: Super dvojac

Plava boja zida na vrlo suptilan način ističe lepotu drveta kako na podu tako i na klupi koja služi kao pomoć pri obuvanju, a tu je i drveni čiviluk za jakne. Hodnik je idealno mesto za jedno veće ogledalo kako biste bili sigurni da pri izlasku iz doma izgledate baš kako ste planirali.

Članak se nastavlja posle reklama

Lepota zelenila

Ne postoji hodnik koji neće izgledati mnogo lepše ukoliko ga ukrasite saskijskim biljem. No, kako je ovo mali prostor, najbolji način da to uradite jeste da napravite visoke police na koje ćete postaviti saksije sa sukulentima. Oni su jednostavni za održavanje, retko se zalivaju, pa nećete imati problem s njihovim održavanjem na ovako nepristupačnom mestu.

Jednostavno i lepo za vaš hodnik

Čak iako ste ljubitelji minimalizma ovaj kutak u domu može biti upečatljiv i primetan već na samom ulazu. Odaberite crno-belu kombinaciju, ali dodajte trodimenzionalni efekat pomoću vertikalnih letvica. Neizostavna je i LED rasveta, a nameštaj crne boje, kao i okvir ogledala su odličan izbor.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Članak se nastavlja posle reklama

Hodnik: Lepota je u bojama

Uzan hodnik zaista ne ostavlja mnogo prostora za dekoraciju. Garderober za odlaganje jakni, kaputa i obuće i to je sve. Međutim, to ne znači da ne možete da unesete malo boje i živosti u ovaj prostor. Možete odabrati upečatljivu boju poput plave i obojiti zidove, plafon ali i vrata kako bi dobili jedinstvenu celinu. Kako bi razigrali ulaz u dom, predlažemo da odaberete zanimljive podne pločice, geometrijskog dezena.

Članak se nastavlja posle reklama

 Pažljivo dizajnira hodnik

Hodnik se može dizajnirati na različite načine, a ovaj nam je posebno privukao pažnju. Kako je perforirana ploča istovremeno dobila dekorativnu i funkcionalnu ulogu pomoću klinova koje možete pozicionirati gde želite i okačiti stvari poput jakne i torbe.

Članak se nastavlja posle reklama

Ako su vam se dopale predložene ideje, počnite sa malim promenama u vašem hodniku.

 


Borjana Božić

Liudmila Chernetska/gettyimages