12.02.2022 Uncategorized

MAGIJA PRIRODNIH MATERIJALA I ZELENILA

Enterijer stana za tročlanu porodicu u Dnjepropetrovsku dizajnirao je studio SVOYA. Klijenti su želeli udobno i zdravo okruženje, zbog čega su projektanti moderan dizajn upotpunili prirodnim elementima. Najupečatljiviji detalj u toj kombinaciji svakako su vertikalne bašte postavljene između prozora sa kojih se pruža pogled na Dnjepar, što daje autentičan pečat celom ambijentu.

U stan se ulazi kroz prostrani hodnik koji vodi u sve ostale prostorije. Interesantan detalj u ovom prostoru jeste zid s tamnim drvenim oblogama, na kom je okačena apstraktna slika. Ona je istaknuta osvetljenjem u vidu dveju metalnih visilica, ispod kojih su smeštena dva taburea kubične forme. Od ovih elemenata stvoren je upečatljiv kutak koji podseća na izložbeni prostor.

Pravo iz hodnika ulazi se kuhinju i trpezariju, koje zajedno sa dnevnim boravkom čine dnevnu zonu. Kuhinja je smeštena u uglu ove zone. Linijski je organizovana i od trpezarije odvojena ostrvom sa šankom, dok je trpezarija pozicionirana u centralnom delu prostorije. Ona se sastoji od jednostavnog belog stola i šest belih tapaciranih stolica sa rukohvatima i drvenim nogarama.

Minimalistički dizajn i kombinacija bele boje i drveta karakteristični su za obe pomenute funkcionalne celine. Veštačko osvetljenje rešeno je u vidu tačkastih LED sijalica ugrađenih u plafon i visilica iznad šanka i trpezarijskog stola, kojima su ovi elementi naglašeni.

Dnevni boravak smešten je u istoj prostoriji sa kuhinjom i trpezarijom. Kao i ove dve funkcionalne celine, odlikuje se svedenim modernim dizajnom i neutralnim prirodnim tonovima. Od nameštaja, tu su prostrana ugaona garnitura bež boje, komoda i dva interesantna stočića u obliku panja drveta sa metalnim nogama. Zid iza niske bele komode obložen je tamnim drvetom, tako da je između ova dva elementa stvoren koloritni kontrast.

Dnevna zona ovog stana smeštena je u uglu objekta, tako da ima pogled na dve strane. Tu su, u pravilnom razmaku, raspoređeni veliki prozori koji sežu do poda i sa kojih se pruža pogled na reku. Inspirisani prirodom, arhitekte su ovaj pogled upotpunile zelenilom postavljenim između prozora, koje je osvežilo prostor i dalo završni pečat celom ambijentu u prirodnim tonovima.

Spavaća soba za roditelje takođe se odlikuje svedenim modernim stilom. Kako se u okviru nje nalazi i walk-in garderober, jedini komad nameštaja u ovoj prostoriji jeste bračni krevet sa belim tapaciranim uzglavljem. Kolorit čine crna, bela, siva i svetlija boja drveta parketa. Zanimljiv detalj predstavlja zid uz koji je smešten krevet, a koji oblažu betonski paneli naglašavajući ovaj ugao sobe.

Budući da u stanu živi bračni par sa detetom, u njemu se nalazi i udobna dečja soba, koju karakteriše veselija kombinacija boja u odnosu na ostale prostorije. Kako je u pitanju devojčica, kolorit ove sobe čini bela osnova sa detaljima u roza, tirkiznoj i sivoj boji, a stilski je u skladu sa ostatkom stana – moderna i svedena. U uglu sobe smešten je krevet sa belim uzglavljem i tirkizno-roza cvetnim prekrivačem. Cvetovi na prekrivaču uklopljeni su sa roza zavesama na prozorima, a tu su i dva pletena pufa različite veličine u roza i sivoj boji. Pored kreveta je niska jednostavna sivo-bela komoda na kojoj je postavljena lampa sa belim papirnim abažurom, dok je na podu karirani tepih u kombinaciji ovih dvaju boja.

 

Design: SVOYA Studio – Denis Sokolov, Valeria Sokolova, Tatyana Lazovaya, Julia Martinenko, Artem Martinenko

izvor:

Sophisticated Studio Apartment by SVOYA Studio




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije