Malo drugačije tufne za radostan dom

by | May 19, 2023
Malo drugačije tufne za radostan dom

Zato što unose dinamiku, radost i optimizam u naš dom, tufne često krase zavese, tepihe, tapete, ukrasne predmete, a mogu biti dominantan detalj u domu.

Tufne u domu: Zašto ih odabrati?

1. Jer nas čine radosnim: Činjenica je da tufne razbacane po podnoj oblozi, zidovima, jastučićima, slikama, čine prostor dinamičnim i živahnim, tako da nema mesta monotoniji, što pozitivno utiče i na ukućane.

2. Ne zahtevaju mnogo truda za izradu: Jednobojne zidove i nameštaj veoma brzo i lako možete oplemeniti pomoću samolepljivih aplikacija ili tapeta. One su dostupne u svim mogućim bojama, a za odvažne i u srebrnoj, zlatnoj i bakarnoj.

Članak se nastavlja posle reklama

3. Jer imaju dara za kombinovanje: Ukoliko imate poteškoća s kombinovanjem dezena, tufne su pravo rešenje za vas. Tradicionalni partneri su pruge u istim nijansama. Svi tipovi geometrijskih dezena takođe kreiraju savršeni sklad.

Moderan enterijer: 5 saveta za momentalno lepši ambijent doma

Tufne u kupatilu: Dinamičan efekat

Zanimljiv izbor tapeta u kupatilu može dovesti do sasvim autentičnog izgleda, a tufne predstavljaju izuzetno šik i nesvakidašnje rešenje. Čak iako želite jednostavno i svetlo kupatilo sa dominantom belom bojom, ovakav detalj na jednom od zidova će se savršeno uklopiti.

Članak se nastavlja posle reklama

Malo drugačije tufne

Za razliku od klasičnih tufni pravilnog kružnog oblika, popularnost u poslednjih nekoliko sezona odnose one nepravilne, poznatije pod nazivom “dalmatinac tufne”. Razume se odakle potiče ovo poređenje, jer je svaka za nijansu drugačijeg oblika ili deluje kao da je nastala kratkim potezom četkice. Ipak, gledajući širu sliku, one stvaraju isti efekat kada se nađu na većoj površini kao i obične tufne.

Članak se nastavlja posle reklama

Za kreativce ne postoje pravila

Prostor prikazan na fotografiji je sigurno delo kreativne osobe, a kada se neko odvaži da ovako uredi svoj kutak, onda se grnaice pomeraju. Tufne su polazna ideja, ali ona se ubrzo razvila na neobične oblike različitih boja, koje dopunjuju male tačkice i oslikano lišće.

Članak se nastavlja posle reklama

Vesela dečja soba

Ako se pitate kako uneti boje i razigranost u dečju sobu, onda su tufne pravo rešenje. Nalepnice duginih boja možete nepravilno zalepiti na zidu tako da deluje kao da su u pitanju konfete. Složićemo se da je i tepih načinjen od mnoštva malih vunenih kuglica zaista zanimljiv odabir.

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 


Borjana Božić

KatarzynaBialasiewicz/gettyimages