Novi trendovi za moderna kupatila

by | February 17, 2023
Novi trendovi za moderna kupatila

Kupatilo se više ne smatra pratećom prostorijom, već su težnje upućene ka prostoriji koja predstavlja oazu mira i relaksacije. U skladu sa tim, menja se i dizajn koji je poprimio značajne razmere.

Koji su to novi trendovi? Kako će izgledati moderna kupatila?

Odgovore na ova pitanja vam donosimo u nastavku. Pogledajte najsavremenije trendove i dizajnerske ideje za moderna kupatila.

 

1. Neobični umivaonik za moderna kupatila

Ceramica Globo predstavlja nove umivaonike iz kolekcije T-Edge napravljene od visoko dekorativnih materijala i fascinantnih završnih obrada.

2. Novi trendovi: jasna geometrija

Devon&Devon odaje počast Bauhausu ovim kompaktnim ormarićima za umivaonik, napravljenim od kvalitetnih materijala i prefinjenih završnih obrada. Metalna konstrukcija ormarića deluje posebno elegantno, a vrata se otvaraju posebnim mehanizmom.

3. Prirodni materijali za moderna kupatila

Elegantan konzolni sto iz kolekcije Bagno od brenda Itlas koji naglašava prirodne završne obrade, protagoniste bezvremenskog kupatilskog nameštaja. Na ovako jednostavnom elementu, umivaonik vrhunskog dizajna posebno dolazi do izražaja.

4. Novi trendovi na zidnim površinama

Dizajnirana kao samostojeća kada, model Soreha od brenda Albatros se oslanja na tradicionalni dizajn i hromiranu završnu obradu. Ono što posebno čini ambijent ovog kupatila lepšim jeste prirodni kamen na zidovima umesto pločica.

5. Tapete za moderna kupatila

Terramare, patentirana tapeta iz Glamfusion kolekcije brenda Glamora je vodootporna tapeta koja ne zahteva dodatnu hidroizolaciju. Složićemo se da kupatilo dizajnirano na ovaj način ostavlja bez daha i ima značajno izraženiji relaksirajući efekat.

6. Novi trendovi: drvo u kupatilu

Fratino kolekcija brenda Gruppo Geromin uključuje kupatilski nameštaj koji je napravljen od drveta. Imajući u vidu njegov efekat, oni se posebno oslanjaju na tradicionalno korišćenje ovog materijala u kupatilu.

7. Vintage efekat za moderna kupatila

Atelier kolekcija koju je dizajnirao Meneghello Paolelli Associati predstavlja vintage sanitarije sa odlikama minimalizma. Odlikuju ih tanke ivice i zaobljeni profili.

Dizajneri su posebno inspirisani da daju novi izgled ovoj nepravedno zapostavljenoj prostoriji, a ako vam se dopadaju njihove ideje, možete razmisliti kako i vi da unapredite svoje kupatilo.


Borjana Božić

Suleyman Ozkan/gettyimages