Dekorativni detalji: 8 saksija za veseliji prostor

by | June 21, 2023
saksija
Znamo da se biljke odličan način da unesete dobre vibracije u dom i učinite ga lepšim i prijatnijim. Pritom je veoma važna i saksija u kojoj se ta biljka nalazi.

Šarena saksija ili viseća korpa su sve što vam treba da biste transformisali monotone prostorije. Uneće lepotu i radost u dom.

8 saksija za veseliji prostor: Koje vam se najviše dopadaju

1. Viseće saksije

Ove šarene viseće saksije su veoma moderne. Boje koje se preklapaju na dnu saksija, deluju apstraktno. Postavite ih u ugao prostorije – i kombinujte više boja.

Članak se nastavlja posle reklama

2. Ručno rađene saksije

Oplemenite svoj dom ručno rađenim malim saksijama. Kombinujte veličine i dezene – ne možete pogrešiti. Sukulenti jako lepo izgledaju u ručno rađenim saksijam.

3. Saksije u obliku životinja

Ova viseća saksija svima će izmamiti osmeh – preslatka je. Nasmejani, ležerni lenjivac koji visi sa prozora ili kuhinjske kuke je predivan. Želeli bismo ovo čak i da nema prorez za sukulente ili vazdušne biljke.

Članak se nastavlja posle reklama

4. Ručno oslikane saksije

Ove ručno oslikane saksije su savršen način da ulepšate svoj dom. Keramičke kućice sa cvetićima su tako slatke…

Članak se nastavlja posle reklama

5. Romantične saksije

Ljubavi nikad dosta. Zasadite omiljen sukulente u mini saksije sa srcima (možete ih i sami nacrtati i obojiti). Možete ih poneti i u kancelariju.

Članak se nastavlja posle reklama

6. Saksije koje imaju noge

Saksije u obliku životinja – i to sa nogama definitivno će uneti radost u svaki prostor. Odlične su za sukulente, a poželjno bi bilo i da ih grupišete (više biljaka u jednoj saksiji). Birajte između veselo oslikane ovce, mačke ili svinje. Ili sakupite celu družinu.

Članak se nastavlja posle reklama

7. Žuta saksija

Teško je gledati u nešto žuto i ne osećati se malo bolje. Jednostavna, keramička žuta saksija podići će vam raspoloženje čim je ugledate.

Članak se nastavlja posle reklama

Šarene saksije

Veliki, šareni cvetovi na tirkiznoj pozadini keramičke saksije momentalno popravljaju rasploženje. Odlična je za slabo osvetljene prostorije, sa monotonim nameštajem.

Ako ste u potrazi za visećim saksijama i pitate se kako bi se najbolje uklopile u vaš eksterijer, idite na:

Članak se nastavlja posle reklama

Viseće saksije: 5 trikova za veličanstveni cvetni prizor


Ranka Bulatović

Techa Tungateja /gettyimages.co.uk