stan-potkrovlje-vracar

ŠARMANTNO POTKROVLJE NA VRAČARU

Početak samostalnog života i preseljenje u Beograd, tačnije na Vračar, predstavljali su veliku promenu za mladu vlasnicu ovog stana, koja je prostor uredila samostalno, baš po svom ukusu. Znajući da će veći deo dana provesti unutar svoja četiri zida, svaki detalj je pažljivo birala kako bi stvorila prijatno okruženje.

stan-potkrovlje-vracar

– / living4media / Profimedia

Na fotografijama možemo videti pravi primer idealno uređenog potkrovlja koje zadovoljava sve potrebne funkcije, a pored toga obiluje velikom količinom prirodnog svetla i ima prostranu, ozelenjenu terasu. Stan je linearno organizovan, a već sa ulaza se pristupa dnevnoj zoni koja nema tipičan raspored.

stan-potkrovlje-vracar

– / living4media / Profimedia

Da bi svaka funkcija dobila potreban prostor i obezbedila nesmetano korišćenje, pravila “open space” koncepta su se delimično zaobišla. Ispostavilo se da će trpezarija imati i ulogu radnog prostora zbog čega je zauzela prilično veliki deo prostorije, a nameštaj je odabran s namerom da postoji mogućnost zajedničkog rada i druženja.

stan-potkrovlje-vracar

– / living4media / Profimedia

Drveni sto sa okruglom pločom i zanimljivim postoljem sačinjenim od letvica zauzima centralno mesto, a uz njega su odabrane četiri drvene stolice sa tapaciranim sedalnim delom i zanimljivim naslonom. Kako bi se u večernjim časovima obezbedila potrebna atmosfera, bilo je potrebno odabrati i odgovarajuću visilicu. U ovom slučaju to je jednostavan model s metalnim abažurom.

stan-potkrovlje-vracar

– / living4media / Profimedia

Polica je bila jedan od nezaobilaznih elemenata, jer je vlasnica upisala postiplomske studije, pa brojnim knjigama i skriptama je trebalo obezbediti mesto za odlaganje. Uz sugestiju dizajnera, odlučila se za model koji će zauzeti najmanje prostora, a istovremeno delovati moderno. Police su oslonjene na vertikalne metalne šipke koje su fiksirane za pod i plafon, a kombinacija crne i zlatne boje ih čini vrlo elegantnim. Na njima se nalaze dekorativni predmeti, omiljene knjige vlasnice kao i biljke koje imaju važnu ulogu u formiranju komfornog ambijenta.

– / living4media / Profimedia

Izražena kosina krova ipak je s jedne strane ostavila dovoljno prostora za udobnu sofu zaobljenih ivica i sivog tapacirunga. Pored je postavljen tabure od istog materijala i pomoćni stočić, a svoje mesto je našla i podna lampa zanimljivog oblika, sa okruglim abažurom.

stan-potkrovlje-vracar

– / living4media / Profimedia

S druge strane, uz zid adekvatne visine formirana je kuhinja. Ona je sastavljena od donjih elemenata u sklopu kojih se nalazi dovoljno mesta za skaldištenje i ugradni frižider. Da se ne bi narušila prozračnost ambijenta, gornji deo kuhinje je oslobođen klasičnih visećih elemnata, a umesto njih su postavljene dve police.

Staklena pregrada u drvenom ramu deli dnevnu zonu od noćne u čijem sklopu se nalaze spavaća soba i kupatilo. Za razliku od dnevnog boravka i palete boja koju čine svetli tonovi, ovde je odabran drugačiji dizajn. Upečatljiva tapeta s motivima tropskih krajeva i crno-belog printa zauzima zid iza kojeg se nalazi kupatilo. Ona daje ovom stanu poseban pečat, a uz nju je odabrana tamnoplava boja za zidove spavaće sobe.

 stan-potkrovlje-vracar

– / living4media / Profimedia

 stan-potkrovlje-vracar

: – / living4media / Profimedia

– / living4media / Profimedia

– / living4media / Profimedia

– / living4media / Profimedia

 

 




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije