Zanosna elegancija : enterijeri koji će vas oduševiti (video)

by | February 6, 2023
zanosna elegancija dnevne zone

Predstavljamo vam unutrašnjost jednih od najluksuznije opremljenih apartamana, čiji dizajn dnevnih zona predstavlja sinonim za luksuz. 

 

Najlepše uređene dnevne zone

Kada dizajneri imaju punu slobodu prilikom kreiranja enterijera, to rezultira najlepšim i nesvakidašnjim prostorima. U nastavku pogledajte primere koje smo izdvojili.

Zanosna elegancija mermera

Iza ovih vrata sa zanimljivim radom, krije se ekskluzivan apartaman koji predstavlja sinonim reči luksuz. Svu pažnju privlači odabrani mermerni pod, a paleta boja je usklađena sa njim, tako da zidove i nameštaj krase nijanse sive i plave boje.  Kako bi naglasili eleganciju i uneli malo topline, uvedeni su i zlatni detalji u vidu dekora ili kao detalj nameštaja.

Luksuzne dnevne zone: mermer i drvo

Još jedan primer u kojem se mermerni pod koristi u punom sjaju i čini ovu dnevnu zonu prozračnom i elegantnom. Paleta boja se zasniva pretežno na svetlosivim nijansama, a drveni detalji su tu da unesu dozu topline.

Zanimljivi detalji dnevne zone

Elegantne i moderne apartmane ne krase samo visokosjajni materijali, već se podrazumeva postojanje detalja koji su tu da iznenade i učine ambijent autentičnim i drugačijim. U ovom primeru to su postigla ova neobična klizna vrata sa zanimljivom slikom. Na prvi pogled, ne bismo predpostavili da se iza njih krije jedna prostorija koja predstavlja oazu mira.

Zanosna elegancija se krije u detaljima

Šarm neutralno uređene dnevne zone

Ovako izgleda apartman u kojem je akcenat na detaljima, pa se tako prepliću različiti oblici nameštaja, materijali i boje. Naravno, kako to biva u luksuznim stanovima, impozantne visilice moraju doći u prvi plan.

Luksuz se ne ogleda samo u prisustvu mermera i zlatnih detalja. Visokokvalitetni materijali i tkanine, dizajnerski nameštaj i umetnine mogu kreirati i neutralnu dnevnu zonu. U ovoj vili, veliki značaj ima dupla visina, pa tako sama prostorija izgleda vrlo impozantno, a tu su i velike visilice kao završni pečat.

Važno je znati da ovi materijali mogu biti deo i manjih prostora, a doziranjem detalja i oni mogu postati jednako elegantni.

 

Borjana Božić

Vasyl Cheipesh/gettyimages