50 ideja za uređenje

by | May 17, 2018

U nastavku pogledajte naše predloge za uređenje:

* predsoblja
* dnevne sobe
* kuhinje
* trpezarije
* spavaće sobe
* dečje sobe
* kupatila

Pretpostavljamo da imate ideju kako biste uredili svoj dom ili samo neku od prostorija, ali ponekad nije na odmet pogledati i šta drugi predlažu. Pa pođimo redom…

Članak se nastavlja posle reklama

PREDSOBLJE

Uzani i dugački hodnici obično su mračni i deluju skučeno. Još ako ima i neki komad nameštaja, poput ormarića za cipele, prostor zaista deluje klaustrofobično. Predlažemo vam da obojite zidove u pruge, kombinujući jarkozelenu i belu, i situacija će biti mnogo bolja.
U ovaj deo stana, žive boje možete uneti i tako što ćete napraviti vešalicu od dasaka i svaku obojiti drugom bojom. Možete se poslužiti belom bojom i ispisati reči dobrodošlice ili neku interesantnu poruku.

DNEVNA SOBA

Neretko se dešavalo da u nekom stanu vidite komad nameštaja koji vas je oduševio svojom originalnošću, a zapravo je bio vrlo jednostavan za napraviti i nije mnogo koštao. Upravo takav je slučaj s ovom policom u dnevnom boravku koja je napravljena od drvenih gajbi. Idealan način da izgenete kupovinu skupog nameštaja, a da unesete u prostor svoj lični pečat.
Ako volite dah prirode u svom životnom prostoru, predlažemo vam da na zid postavite fototapet poput ovog na fotografiji, ali ne preko celeg zida već samo na jedan njegov deo. Naravno, i namštaj onda treba da bude jednostavan i sačinjen od drveta.


Dnevni boravak, trpezarija i kuhinja u vašem domu čine jednu prostoriju, a hteli biste barem vizuelno da ih odvojite. Jedno od rešenja su ove drvene letvice, koje ne zauzimaju toliko prostora koliko bi zauzela neka polica, ne opterećuju prostor, a opet jasno stavlju do znanja da je reč o povezanim zonama različitih namena.
Ako ste veliki ljubitelj knjiga, a u kući imate bar osrednjeg “uradi sam” majstora, onda i vi možete imati ovakvu fotelju zahvaljujući kojoj će vam knjige biti nadohvat ruke. Pravi se od medijapana, a sedalni deo, naslon i jedna stranica su tapacirani.

Članak se nastavlja posle reklama

PROČITAJTE I… 10 originalnih rešenja kako smestiti knjige
Običan klub stočić za tili čas može postati slatki detalj u enterijeru ako njegovu površinu oslikate bojama za drvo, nakon čega ćete naneti adekvatnu zaštitu, ili jednostavno prelepite samolepljivom tapetom. Najbolje su one transparentne s raznim veselim motivima.
Rešite se stereotipa i umesto jedog tepiha postavite više manjih, okruglog oblika. Naravno, ovo dolazi u obzir samo ako je podna obloga u savršenom stanju.
Poigrajte se rasvetom – osim centralne, možete da osvetlite i neki kutak u prostoriji. Bele visilice poput ove na fotografije u savršenom su kontrastu s tamnim tapetama.

KUHINJA

Dovoljno velika kuhinja dozvoljava formiranje radnog ostrva, ali ono ne mora biti uvek opremljeno samo sudoperom ili pločom za kuvanje. Ako je dovoljno veliko, može da posluži i kao “bašta” za začinsko bilje.
Niz jednakih belih elemenata, posebno ako su visoki i ima ih mnogo, učiniće da vaša kuhinja izgleda sterilno, gotovo poput apoteke. Zato je dobro da se između zatvorenih elemenata nađe jedan otvoreni, u potpuno drugoj boji, a može da služi za odlaganje raznih stvari, ili npr. kao polica za vino.

Članak se nastavlja posle reklama


Začini koje gotovo svakodnevno koristimo često nam smetaju ukoliko su ostavljeni na radnoj površini. Zato vam predlažemo da nabavite žičani element upravo za njih, i fiksirate ga na zid šanka. Uvek će vam biti nadohvat ruke, a neće vam zauzimati mesto tamo gde pripremate hranu.
Kuhinjski elementi su vam već dotrajali i rešili ste samo da promenite frontove? Ako je čitav vaš dom vedrih boja, i odiše veselom atmosferom, onda i kuhinja može da bude takva. Izaberite frontove u dve različite boje i kombinujte ih s prirodnim dezenom drveta.
Ako u kuhinji imate dovoljno prostora za odlaganje posuđa, umesto pojedinih donjih elemenata možete staviti sto za dvoje. Za atraktivni izgled, iza stakla kojim je obložen zid ispod gornjih elemenata, zaslužan je print s logoima raznih proizvođača piva.

TRPEZARIJA

Dotrajali trpezarijski nameštaj dobiće potpuno novi izgled ako sto ofarbate belom bojom a za stolice sašijete navlake od nekog atraktivnog materijala, npr. u jarkim bojama, cvetnog dezena. Ukrasite ih dekorativnim jastičućićima u sličnom tonu.

Članak se nastavlja posle reklama

POGLEDAJTE I… Mobilnu trpezariju za malu i ludu dnevnu sobu
Stari nameštaj može dobiti sasvim novi izgled i samo bojenjem. Npr. drveni sto išmirglajte i pređite lazurom u boji drveta nekoliko puta, a sa stolicama se slobodno poigrajte – sedalni deo i naslon obojite belom, a nogari jarkom bojom.

JOŠ SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA BRAVACASA!

Članak se nastavlja posle reklama

PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: casadesign.rs