Božićna dekoracija: 7 osnovnih koraka za ukrašavanje doma

by | December 19, 2022
Božićna dekoracija

Božićna dekoracija je za svakoga od nas individualna stvar. Ali ipak, neka pravila bi trebalo ispoštovati. Evo o čemu se radi. 

Novogodišnji i božićni praznici nam se bliže i, ukoliko već niste, sigurno razmišljate o dekoraciji. Iako je izbor ukrasa zaista individualna stvar, svaka dekoracija ima nekoliko zajedničkih faktora: treba da bude elegantna, otmena, preplavljena toplinom i udobna. A u tome vam mogu pomoći ovi savesti renomiranih stilista i dizajnera enterijera.

Božićna dekoracija- osnovni saveti

Bujna jelka

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @katonlyfriend


Jelka je u svakom domu tokom praznika glavni protagonista. Ona bi trebalo da bude velika, lisnata, bujna i da ima elegantnu i  vanvremensku dekoraciju. Zlatni ukrasi, koji odražavaju bleskove svetla iz doma, uvek su dobar izbor jer podižu atmoferu magije praznika.

Impozantan venac za dobrodošlicu

Venac predstavlja i prvi praznični ukras koji gosti vide kada prilaze vašem domu. On je simbol praznika. Stilisti savetuju da izaberete one s prirodnim motivima, napravljene od grančica bora, jele ili bršljana, sa bobičastim voćem. Ovo je nepogrešiv zimski look i sjajan odabir za praznike.

Božićna dekoracija i detalji

Ako nešto karakteriše Božić  to je da sve ima tu posebnu magiju tako tipičnu za ove datume. Iz tog razloga, takođe stilisti vole da dodaju malo ukrasa na kamine, gornji deo kredenca, prozore… Svaki prostor je vredan da pokažemo božićni duh!

Božićna dekoracija na stolu

Najbolji trenuci Božića nastaju sedeći za stolom, kada se svi okupljamo da uživamo u društvu naših porodica. Zbog toga je od suštinskog značaja da ga opremite božićnim duhom.

A dizajneri vole da da to radimo na veliki način: elegantni stolnjaci, posuđe koje odgovar prilici i središnji deo koji se kreće od jedne do druge strane.

Centralni deo sa svećama i kuglama

A šta se dešava kada stol nije postavljen za jelo sa porodicom? Pa i mi ga ukrašavamo za Božić! Sa nekoliko sveća i božićnih kuglica možete stvoriti ukrasni središnji deo koji postavlja raspoloženje vašoj dnevnoj sobi tokom svih praznika. Uključuje prirodni vijenac koji će učiniti da izgleda prirodnije i elegantnije.

Ulaz u dom

Jedan od ključeva božićne dekoracije kuća stilista je to što vole da ukrašavaju svaku prostoriju, počevši od ulaza. Ključno je odabrati istu temu, boje i vrstu ukrasa u celoj kući. Dakle, sve je ujedinjeno i ima istu ličnost.

Svuda svetla

U hodniku, prolazima, pa čak i stepenicama! Svetla su jedan od elemenata koji nikada ne mogu nedostajati tokom praznika.. Istina je da smo pobegli od klasičnijih i tradicionalnijih lampica ove sezone, te radije biramo elegantnije i dekorativnije modele. Iako, da bi bila dekorativna, ključno je da ne zloupotrebljavate ovakve ukrase. Jedne lampice na gelenderu stepenica ili na ogledalu u hodniku biće sasvim dovoljno.

Božićna dekoracija 2022: Saznajte prvi šta će biti u trendu ove praznične sezone!


shyrokova/iStock/Getty Images Plus via Getty Images