Božićna dekoracija 2022: Saznajte prvi šta će biti u trendu ove praznične sezone!

by | October 31, 2022
božićna dekoracija 2022

Kako će to božićna dekoracija 2022. godine izgledati, otkrijte u tekstu u nastavku.

Uvek se desi. Kad se najmanje nadamo, godina se bliži kraju i ti se ponovo nam dolaze božićni praznici. Vreme je da izvadimo jelku, svećice, ukrase… i ponovo osmišljavamo božićnu dekoraciju . Ako ne želite da vas operacija “ukrasite kuću” iznenadi, počnite tako što ćete pogledati predloge koji će biti popularni ove godine.  Mali uvid: Posvećenost prirodi koja preovladava u dizajnu enterijera proteže se i na božićnu dekoraciju.

Božićna dekoracija 2022.

Zlatni odsjaj

Koliko god da su jednostavnost i minimalizam konstanta u današnjim enterijerima, Božić je magično vreme. Stoga, ništa poput zlatnih detalja neće da pokaže taj poseban šarm. Ove godine, u ponudi su ukrase i kugle za jelku u zlatnim tonovima. Učinićete da vaša dnevna soba zablista više nego ikada!

Mat dekoracija

Jedno od rešenja za nijansiranje zlatne završne obrade i davanje note  jednostavnosti jeste dodavanje mat keramičkih detalja i dodataka. Sa tekstilom od prirodnih vlakana i tkaninama od  somota dodaćete toplinu.

Božićna dekoracija 2022- spoj nespojivog

Kao što vidite, u ovogodišnjoj božićnoj dekoraciji savet je da kombinujemo luksuzne detalje sa neformalnijom estetikom, kao što su lanene i pamučne tkanine.

Prirodno

Prirodna vlakna, ukrasi od papira, providne staklene kugle, biljni detalji… Sklonost svemu što ima veze sa prirodnošću i održivošću takođe je trend u božićnoj dekoraciji .

Beli Božić

Bela je jedna od boja Božića. Simbolizuje mir, čistoću, spokoj… i ove godine ćete videti širok spektar detalja i dodataka u ovoj boji. Naravno uvek možete dodati i zelene detalje kako biste u isto vreme pružili dozu svežine i topline.

Božićna dekoracija 2022- ukrašavanje jelke

Božićne kugle su klasična dekoracija jelke, ali iz godine u godinu ponuda raste i moguće je pronaći sve vrste detalja i dodataka kojima možemo ukrasiti jelku. Izbor jednog ili drugog zavisi od stila koji želite da date dekoraciji. Za prirodan i ekološki izgled, odlučite se za figure od filca.

BOŽIĆNA DEKORACIJA U SPAVAĆOJ SOBI

Postoji mnogo firmi za dekoraciju koje nas pozivaju da se igramo tekstilom kako bismo ukrasili kuću za Božić. Ove godine možemo da biramo i ćebad, stolnjake, jastuke i posteljinu sa tradicionalnim božićnim dezenima u klasičnim bojama, poput crvene, zelene i bele, ali i modernijim i zabavnijim.

Led lampe

Ima li boljeg načina da osvetlite mračne zimske noći i proširite malo prazničnog veselja nego da ispunite svoj dom prazničnim svetlima? Ovog Božića videćete mnogo opcija dekorativnog LED osvetljenja kako u zatvorenom tako i na otvorenom: abažuri u obliku zvezda, vijenci drveća, lampioni, ukrasi za stolove, pa čak i sveće za meko i toplo svetlo!

Staras/iStock/Getty Images Plus via Getty Images