Dekoracija doma u pariskom stilu: Zadivljujući francuski dizajn

by | September 12, 2023
Dekoracija doma u pariskom stilu

Koliko bi bilo raskošno živeti u Parizu, zar ne? Dekoracija doma u pariskom stilu pomoći će vam da uživate u romantičnoj atmosferi Francuske svakog dana.

Dekoracija doma u pariskom stilu: Zadivljujući francuski dizajn

Pariska paleta boja

Kada je u pitanju pariski stil, odlučite se za neutralne boje kao što su bela, kremasta, siva, zlatna i bež, koje mogu učiniti da prostor bude mekan i prozračan. Ako želite da dodate neke živopisnije boje, a da i dalje ostanete u temi, izaberite bezvremenske nijanse plave (poput mornarske ili kobalt) i prigušene nijanse zelene. Ako niste sigurni odakle da počnete, beli zidovi su opcija bez greške.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Julie (@leasy_inparis)

Dekorativni predmeti

Francuski enterijer je gostoljubiv, eklektičan i svež. Šta nije? Pretrpan i haotičan. Nakon što izaberete paletu boja inspirisanu francuskom, učinite svoj dom pariskim tako što ćete smanjiti nered. Skloniti sve što ne koristite ili što se ne uklapa u estetiku koju tražite.

Antikviteti

Najbolji enterijeri u pariskom stilu se osećaju prikupljeno, a ne direktno kupljeno od jednog prodavca u jednom trenutku. Antikviteti su uobičajeni motivi u pariskim stanovima i odražavaju istorijsku estetiku samog grada. Zabavite se sakupljajući predmete za svoj dom inspirisan Parizom kupujući okolo i budite strpljivi iznad svega. Drugim rečima, uživajte u putovanju stvaranja svog novog prostora.

Eklektični stil

Deo onoga što francuski kućni dekor čini tako zavidnim je njegova nepredvidljivost. Neusklađen nameštaj, živopisna zidna umetnost, ekscentrične tapete — svi ovi elementi prosto odišu Parizom.

Zavese za luksuzan izgled prostorije: One će transformisati vaš dom

Ogledala

Ljubitelji dekoracije svuda znaju da ogledala imaju sposobnost da trenutno učine prostor većim — ali takođe mogu učiniti da vaš dom bude više pariski, posebno kada se odlučite za starinski stil. Kitnjasto ogledalo može učiniti da svaki prostor bude šik, a bronzane i zlatne nijanse posebno doprinose toploj pariskoj estetici.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sofia Ruutu (@sofiaruutu)

Dekoracija doma u pariskom stilu: Nameštaj

Klasični francuski nameštaj ima prepoznatljiv izgled koji je lako primetiti skoro svuda. Ako tražite akcentni komad koji će zaista dovesti do pariskog izgleda, razmislite o ugrađivanju nameštaja sa zakrivljenim nogama, detaljima od trske, ukrašenim rezbarijama ili pozlaćenom završnom obradom. A ako ne možete da priuštite autentičnu francusku stolicu iz 18. veka, bez brige. Ovih dana možete pronaći tone replika koje su mnogo pristupačnije i izdržljive.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kasha Paris (@abkasha)

Cveće

Cveće imaju magičan način da dočaraju meko, ženstveno raspoloženje. Za jednostavno ažuriranje inspirisano francuskim načinom uređenja, razmislite o dodavanju presovanih botaničkih zidnih slika u vašu spavaću sobu, dnevnu sobu ili vešeraj. Slično tome, sveže ubrani cvetovi prikazani u vazama su uvek moderan dodatak kući (i ozbiljan pojačivač serotonina).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marielle Haon (@mariellehaon)

Dekoracija doma u pariskom stilu: Kuhinja

Kada su u pitanju stvari koje su vam potrebne u vašoj kuhinji da bi vaš prostor izgledao više pariski, viseći stalak za vaše lonce i tiganje je veoma visoko na listi. Ne samo da su police za lonce zgodne za skladištenje, već su i odlično mesto za dekoraciju kuhinje. Ukrasite stalak privlačnim loncima i tiganjima, kao i kuhinjskim dodacima kao što su bakarne kutlače i šolje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kasha Paris (@abkasha)

 


Miljana Momirović

KatarzynaBialasiewicz/GettyImagesPlus