Dekoracija zida u kući: Ovih nekoliko ideja će vas oduševiti

by | August 30, 2023
Dekoracija zida u kući

Kada je dekoracija zida u kući u pitanju, postoji mnogo divnih ideja. Međutim, sve ipak zavisi od vašeg stila i ukusa.

Dekoracija zida u kući: Ideje za ukrašavanje

Dekoracija je kreativan proces, naročito kada su zidovi u pitanju. Kao da imate prazno platno koje treba da popunite i možete da učinite šta god poželite. Međutim, nekada manjka inspiracije i ideja, pa evo šta biste mogli da uradite.

Ideje za dnevni boravak: Koji zid treba istaknuti u dnevnoj sobi

Galerija fotografija i postera na zidu

Ukoliko volite fotografije onda je galerija sjajna ideja. Možete se, umesto fotografija, koristiti posterima. Odštampajte ono što vam se dopad au različitim veličinama i posložite ih na zidu. Naravno, možete napraviti i kolaž sa pejzažima ili određenim motivom koji vam se dopada.

Dekoracija zida u kući: Ogledala

Dok se trudimo da popunimo prazan zid sa mnogo sitnica, zaboravljamo na ogledalo i koliko ono može da doprinese našem prostoru i da ga učini jedinstvenim. Ovo je naročito dobra ideja ukoliko imate mali prostor jer će ga ogledalo vizuelno proširiti.

Boho inspiracija

Boho stil je i dalje jedan od najpopularnijih stilova uređenja, a vrlo lako ga možete kreirati. Pamuk, juta, glina i drugi ukrasi mogu transformisati vaš prostor i ukrasiti vaše zidove. Dakle, poigrajte se sa prirodnim materijalom i ućivajte u vašim kreacijama.

Dekoracija zida u kući: Biljke

Biljke i cveće su uvek sjajan izbor za dekoraciju. Naravno, morate voditi računa i o tome kakvi uskovi biljkama odgovaraju, ali postoji veliki broj biljaka koje su lake za održavanje. Unošenje prirode u vaš dom je jedan od najlepših dekorativnih trikova.

Oslikavanje zidova

Oslikavanje zidova takođe može biti veoma zanimljio. Svejedno da li želite pejzaže ili apstraktnu umetnost, ovo čini vaš zid veoma jedinstvenim i originalnim.

Dekoracija zidova nije tako zahtevan proces, pa pokušajte da uživate u njemu. I naravno, obavezno uključite kreativnost i dopustite da vaš dom izražava i vašu ličnost.


Snežana Vranić

KatarzynaBialasiewicz/GettyImagesPlus