Vintage vrata kao zanimljiv dekor u domu

by | September 4, 2023
Vintage vrata kao zanimljiv dekor u domu

U svetu dizajna enterijera, termin vintage vrata nosi sa sobom jedinstvenu i šarmantnu estetiku koja može transformisati običan prostor u nešto izvanredno.

Sigurni smo da vam se dešavalo da se u vašoj galeriji sa putovanja pojave vrata u raznim bojama i sa interesantnim detaljima. Isto tako, sigurno postoje zgrade u starom delu grada čija vrata vam privuku pažnju u svakodnevnoj šetnji. Dekorativna i vrlo pažljivo osmišljena vrata istorijskih zgrada neretko imaju tragičnu sudbinu, iako mogu biti vrlo efektan detalj u domu.

Vintage vrata: Atraktivan dekor u domu

Bogato ukrašene rezbarijama, svaka od njih ima jedinstveni dizajn i svoj karakter. Čini se da čuvaju mnoge tajne ljudi koji su živeli u kućama godinama unazad. Vintage vrata mogu doneti mnogo inspiracije dizajnerima enterijera. Ona mogu postati stvar koja će učiniti prostor unikatnim i izvanrednim. Sakupili smo nekoliko primera kako se vintage vrata mogu uklopiti u dekorativnu shemu.

Članak se nastavlja posle reklama

Napravite fotografiju, ukvirite i postavite na zid

Slike vintage vrata mogu postati predivan ukras za vaše zidove. Lepotu slike možete dodatno naglasiti dodavanjem passe-partouta i stavljanjem u elegantan okvir.

Postavite ih kao fokusnu tačku prostorije

Vintage vrata mogu poslužiti kao fokusna tačka uzorka, boje i teksture. Jednostavno pričvršćena na zidove, učinit će unutrašnji prostor neobičnim i dinamičnim. Ipak, trebate se pobrinuti da ih nadopunite drugim vintage dodacima ili nameštajem kako se ne bi činila neprikladnom. Kao fokusna tačka, vintage vrata izgleda će sjajno u dnevnom boravku ili hodniku.

Članak se nastavlja posle reklama

Instalirajte vintage vrata u domu

Ko kaže da vanjska vintage vrata ne mogu biti ponovno upotrebljena u unutrašnjem prostoru? Postavljanjem na valjke možete spojiti dizajn i funkcionalnost. To će postati izvanredno rešenje za uštedu prostora u kupatilu ili ostavi.

Članak se nastavlja posle reklama

Sakrijte medijski centar

Korištenjem vintage vrata možete sakriti elektronsku opremu van vidokruga. Na primer, televizija i audio oprema su skriveni iza vrata ormarića u ovom dnevnom boravku.

Članak se nastavlja posle reklama

Ponovna upotreba starih vrata može biti beskrajan izvor inspiracije za dizajnere enterijera. Bojanjem u različite boje možete ih uklopiti u bilo koju paletu boja.


Borjana Božić

kanzefar/gettyimages