Minimalističke police: Savremena dekoracija koja ne zahteva mnogo ulaganja

by | March 7, 2024
Izazov minimalizma: Kako dekorisati police sa stilom?

Svi volimo police ili biblioteke koje izgledaju čisto i minimalistički. Divno je izlagati omiljene predmete i knjige na lep i prijatan način koji privlači pogled. Međutim, ponekad je teško postići izgled koji želite.

Suptilna estetika: Kako jednostavno dekorisati police?

Nastavite čitati ako želite saznati kako da dekorišete svoje police i da ih prelepo ukrasite predmetima koje zaista volite.

Članak se nastavlja posle reklama

Postizanje monohromatskog izgleda za police je jednostavno. Lako je pronaći lepe dekoracije i predmete u neutralnim bojama za monohromatski izgled na policama. Imati omiljene knjige u neutralnim tonovima korica je stvar sreće.

Srećom, postoji mnogo trikova i načina da održite vaše knjige monohromatske:

Minimalističke police: Pratite sledeće korake

  1. Odaberite svoje omiljene knjige i dekoracije:

Ovo je najvažniji korak. Zvuči prilično jednostavno, ali ponekad je teško odbaciti stvari koje imamo. Čak i ako ih više ne koristimo i nemaju nikakvo značenje za nas, i dalje sebe ubedjujemo da će nam možda biti korisne u budućnosti. Ali ako nam nisu korisne sada, verovatno neće biti korisne ni kasnije.

Članak se nastavlja posle reklama

  1. Ispraznite police:

Možda ste već to uradili odabirom predmeta u prvom koraku, ali vredno je pomenuti. Počnite da praznite police ako to već niste učinili. Biće vam lakše da zadržite jednostavnost ako počnete sa praznim policama. Takođe, moći ćete da vidite da li kompozicija funkcioniše na bolji način.

Članak se nastavlja posle reklama

  1. Napravite grupe knjiga koje su povezane:

Ovaj korak je jednostavan, ali važan ako želite da prikazujete knjige na praktičan način. Neki ljudi organizuju knjige po bojama, ali mislim da je to veoma komplikovano što se tiče upotrebe. Važno je znati gde su vaše knjige i ako su prikazane po temi, lakše je da brzo pogledate i pronađete onu koju tražite.

Članak se nastavlja posle reklama
  1. Kombinujte horizontalne i vertikalne rasporede:

Da biste postigli zanimljiv izgled i razbijali monotoniju, kombinujte horizontalne i vertikalne rasporede knjiga i predmeta.

Vertikalni raspored je uobičajen način izlaganja knjiga i ovo je praktičan način da prikažete više knjiga na manjem prostoru. Horizontalni raspored je postavljanje knjiga ili predmeta u horizontalnom položaju na policu. Kombinovanje oba rasporeda će vam omogućiti da stvorite dinamičan izgled na svojim policama.

Članak se nastavlja posle reklama

  1. Koristite prazan prostor:

To je prostor između grupa knjiga ili između knjiga i drugih predmeta. Korišćenje praznog prostora je ključno za postizanje minimalističkog izgleda. On pruža ravnotežu između elemenata i pomaže da se izbegne pretrpanost.

Ne bojte se da ostavite prazan prostor između grupa knjiga ili između knjiga i drugih predmeta. To će omogućiti da se svaki element istakne i da vizuelno diše.

Članak se nastavlja posle reklama
  1. Dodajte zelene biljke:

Uključivanje zelenila u dekoraciju svojih polica može dodati osvežavajući element. Biljke mogu pružiti prirodnu boju, teksturu i živost prostoru.

Izaberite biljke koje odgovaraju uslovima svog prostora. Postavite ih na strategična mesta između grupa knjiga ili iznad polica kako bi uneli dodatnu dimenziju u vašu biblioteku.

  1. Igrajte se sa visinama:

Kada postavljate predmete na police, igrajte se sa visinama kako biste postigli vizuelnu dinamiku. Pokušajte da kombinujete visoke, srednje i niske predmete. Na taj način ćete stvoriti vizuelnu raznolikost i interes.

Članak se nastavlja posle reklama

  1. Prilagodite i eksperimentišite:

Najvažnija stvar pri stilizovanju polica je da prilagodite svoj izgled i eksperimentišete sa postavkama dok ne budete zadovoljni.

Igrajte se sa različitim rasporedima knjiga i predmeta, pomerajte ih okolo i vidite kako se kompozicija menja. Ako vam se nešto ne sviđa, uvek možete promeniti raspored.

Članak se nastavlja posle reklama

Nadamo se da vam ovi koraci i saveti mogu biti od pomoći pri stilizovanju vaše biblioteke. Uživajte u procesu i stvarajte prostor koji će vam doneti radost i inspiraciju!


Borjana Božić

FollowTheFlow/GettyImagesPlus