Dom u harmoniji sa prirodom: Saveti za uređenje

by | 30 maja, 2023
Dom u harmoniji sa prirodom: Saveti za uređenje

Svi osećamo pozitivno dejstvo prirode, ali nismo uvek u mogućnosti da boravimo prijatnom okruženju. Zato, probajte da uredite dom u harmoniji sa prirodom. 

U harmoniji sa prirodom: Prijatno okruženje

Kamen, reciklirano drvo i pregršt zelenila – već na prvi pogled je jasno da se u ovakvoj kuhinji spremaju zdravi obroci, uz obilje začinskog bilja. Što se izgleda samih elemenata tiče, dobra vest je da i vaša dotrajala kuhinja može ovako da izgleda.

Pogledajte ponudu prodavnica s pločastim materijalima i izaberite najsličniji ovome na fotografiji. Uz nove ručice za elemente i saksije s biljem sigurno je da ćete dobiti sličan ambijent.

Od kuhinje do spavaće sobe: jastuci su istinski multipraktičari kad govorimo o stilizovanju ambijenta. Ovaj baršunasti primerak u trendi zelenoj boji oživeće svaki kauč i fotelju koji su u našim stanovima obično braon ili sivi.

Plave nijanse u harmoniji sa prirodom

Plava je boja duboke vode i vedrog neba, a upravo to su slike koje nas opuštaju i čine spokojnim. Zato ovu boju možemo koristiti u svakoj prostoriji.

Ipak, imajte na umu da postoji mnoštvo različitih nijansi plave, pa ako birate pastelne onda je najbolje da ih primenite u spavaćoj sobi u kojoj je odmor imperativ. Jače nijanse možete koristiti u dnevnom boravku. Kombinacija plave i bele aktuelna je i zimi i leti.

Dobra ideja – kombinujte jastučiće čisto bele boje, one u plavoj i one na kojima su prisutne obe boje.

Pogledajte koja boja preovladava u vašem ormanu i zapitajte se koje vam je omiljeno godišnje doma i saznaćete koja je to “vaša” boja! Plava asocira, na primer, na smirenost, dubinu, jasnost. Svetlim tonovima postižemo lakoću, tamnim eleganciju.

Svetloplavi zid spavaće sobe, kombinovan sa svetlim drvenim nameštajem, kreira auru nordijske vikendice. Boju uvek testirajte na manjim površinama i ostavite je da se temeljno prosuši.

Ako se još uvek razmišljate koju paletu boja da odaberete, sa plavom i zelenom nema greške.

 

 

 


Borjana Božić

KatarzynaBialasiewicz/gettyimages