Adaptirajte potkrovlje u savršen životni prostor

by | February 2, 2022

Ukoliko u svom domu imate potkrovlje koje niste iskoristili, uz malo truda ga možete urediti tako da postane vaše novo omiljeno mesto za druženje sa porodicom i prijateljima, a mlade porodice ga mogu adaptirati i kao prigodan životni prostor.

Otvoreni prostor i obilje svetlosti u okviru potkrovlja pružaju mogućnost uvođenja bilo kog seta nameštaja i kreiranje željenog izgleda enterijera, koji odgovara svakodnevnim navikama i ličnoj estetici.

Potkrovlje možete opremiti u savremenom shabbi-chic stilu, sa udobnim dnevnim boravkom, roditeljskom spavaćom sobom i dečijom sobom. Elegantan i moderan minimalistički enterijer u toplom drvo dekoru i neutralnoj paleti boja odlično bi se uklopio u ovakav ambijent. U ovaj opis uklapaju se elementi  kolekcije SARDINIA koje karakteriše moderan dizajn.

Članak se nastavlja posle reklama

Iskorak u dizajnu se ogleda, sa jedne strane, u potenciranju na toplini naturalnog i rustičnog dekora artisan hrasta, koji je osnov svih elemenata u kolekciji SARDINIA sa primesama suptilnih crnih elemenata dekora na frontovima, kao i ručicama i ostalim elemenatima u dekoru metala koji su odlike industrijskog stila.

Dodavanjem krovnog prozora možete dobiti obilje svetlosti, kao i prelepo opuštajuće mesto za sedenje i gledanje u zvezde.

Članak se nastavlja posle reklama

Ležaj MARBO bi se, zahvaljujući savremenom dizajnu i praktičnim karakteristikama, savršeno uklopio uz postojeći drvo dekor i zemljane tonove u enterijeru.

Spajanjem trpezarije sa dnevnim boravkom dobija se dodatno na prostoru i funkcionalnosti. Trpezarijski sto T669 u konstrukciji od drveta  idealan je za svedeno i praktično uređenje trpezarije, sa estetskim karakteristikama koje prate savremene trendove u uređenju enterijera. U kombinaciji sa trpezarijskim stolicama VRP-001 metalne konstrukcije i specifičnog dizajna lepo se uklapa uz metalne detalje elemenata SARDINIA.

Članak se nastavlja posle reklama

Za ambijent kuhinje odličan odabir je kuhinja ADELA u kombinaciji artisan hrasta i tamnog parsol stakla, koja predstavlja moderni inovativni dizajnerski koncept u opremanju kuhinje.

Komode su veoma praktičan izbor kod opremanja potkrovlja, a ukoliko je visina krova jako niska one mogu biti pogodne i za odlaganje garderobe. Komoda SARDINIA 3K4F sastoji se od dva segmenta sa pregradnim policama, kao i četiri funkcionalne fioke, i odlična je u kombinaciji sa ostalim elementima iz istoimene kolekcije.

Članak se nastavlja posle reklama

Spavaće sobe u okviru potkrovlja imaju poseban šarm. Dizajneri enterijera Forma Ideale savetuju da odaberete nameštaj koji je manjih dimenzija, da se prostor ne bi opteretio nepotrebnim sitnicama. Beli zidovi sjajna su pozadina svim ostalim komponentama enterijera u suptilnoj kombinaciji između savremenog i vintage stila. Bračni krevet SARDINIA 180 i ormar SARDINIA 4K2F2O predstavljaju spoj topline naturalnog i rustičnog sa karakteristikama industrijskog stila u dizajnu.

Članak se nastavlja posle reklama

Život u stanu u potkrovlju nosi sa sobom određene izazove, ali ako stilizujete svoje potkrovlje na način koji kombinuje funkcionalnost prostora i vaše želje, dobićete neverovatan životni prostor koji odgovara svim vašim potrebama. Nemojte dozvoliti da vam taj prostor stoji neiskorišćen, već ga pretvorite u prelep kutak u kojem ćete vi i vaši najmiliji uživati.