Ako želite vintidž i moderno u istoj prostoriji ovo je idealan stil za vas

by | August 15, 2023
Ako želite vintidž i moderno u istoj prostoriji ovo je idealan stil za vas

Moderni vintidž stil je jedan od najboljih izbora kada želite spojiti estetiku različitih epoha, stvarajući prostor koji je pun karaktera i funkcionalan u savremenom svetu. Ovaj dizajn stil podrazumeva kombinovanje elemenata iz prošlosti i sadašnjosti kako bi se stvorio potpuno novi koncept koji objedinjuje najbolje od oba sveta.

Moderni vintidž enterijer: Sve što treba da znate

Moderni vintidž enterijer podrazumeva mešanje starog i novog kako bi se stvorio potpuno novi dizajnerski koncept. Čist i nenametljiv izgled modernog dizajna privlači mnoge vlasnike domova decenijama zbog svoje jednostavne i elegantne privlačnosti.

Međutim, ukoliko posedujete visokokvalitetne vintidž komade ili dizajnerske predmete koje ste sakupili iz prošlosti, sasvim je prirodno da želite da ih inkorporirate u svoj dom. Dodavanjem vintidž elemenata u moderni dom, stvorićete harmoniju i dodati karakter unutrašnjem prostoru.

Da biste modernizovali vintidž kuću, prvi korak je da se rešite suvišnih komada nameštaja ili dekora koji ne doprinose estetici enterijera. Kako biste postigli moderniji izgled, birajte staklene ili metalne komade nameštaja ili dekora. Jedan od ključnih elemenata modernizacije vintidž kuće je osvetljenje. Ažuriranje svetlosnih elemenata prema modernom dizajnu može potpuno transformisati stari dom.

Moderni vintidž: Kombinacija nameštaja

Kontrast je odličan način da dodate interes u vaš enterijer, a to je jedan od razloga zašto je moderni vintidž dizajn popularan među mnogim vlasnicima domova. Na primer, ukoliko imate vintidž sofu, možete je upariti sa modernim stolom za kafu od stakla ili čelika. Ključno je osigurati da svaki komad nameštaja ne suprotstavlja se drugom, već da se dopunjuju. Ako je nameštaj u vašem domu više usmeren ka modernom stilu, možete koristiti vintidž tepihe kako biste postigli balans.

Spoj moderne i vintidž umetnosti

Najbolji način da kombinujete vintidž i modernu umetnost je da izaberete određeni zid na kom želite postaviti umetničke radove i razmislite o tome kao o jednom celokupnom delu. Zatim, sakupite sve svoje umetničke radove i izaberite centralni komad koji ćete postaviti u sredinu zida. Nakon toga, postavite ostale radove oko centralnog dela, prateći redosled i raspored koji vam odgovaraju. Kombinovanje vintidž i moderne umetnosti u dekoraciji enterijera može biti izazovno na početku, ali će vam pružiti zadovoljstvo kada uspešno postavite sve komade na lep i harmoničan način.

Moderni vintidž enterijer predstavlja sjajnu kombinaciju prošlosti i sadašnjosti, stvarajući prostor pun karaktera i estetske vrednosti. Kombinovanje vintidž i modernih elemenata, kao i umetnosti, zahteva pažljivo planiranje i estetski osećaj kako bi se postigao harmoničan i privlačan dizajn. Uz pravilnu pažnju prema detaljima, možete stvoriti enterijer koji će odisati jedinstvenošću i funkcionalnošću, pružajući vam udobnost i estetski doživljaj u isto vreme.

Vintidž spavaća soba: 5 luksuznih detalja koji menjaju utisak


Borjana Božić

FollowTheFlow/gettyimages