Boho stil: Kako primeniti ovaj boemski stil u određenim prostorijama?

by | October 11, 2022
boho u enterijeru

Pre nego što primenite ovaj pravac u enterijeru, potrebno je da pripremite zidove: prekrijte ih dekorativnim malterom, obojite u neku jarku boju ili zalepite tapete. Akcentni zidovi sa svetlim uzorkom su dobrodošli. Nema potrebe za uklanjanjem komunikacionih elemenata – ostavite grede, cevi, baterije od livenog gvožđa vidljive. Za pod, izaberite prirodnu završnu obradu – parket, drvene ploče. U dekoraciji možete koristiti vitraže ili mozaike.

 

Boho stil od prostorije do prostorije

 

Boho u dnevnoj sobi

Glavna soba ne bi trebalo da bude preopterećena dekorom, figuricama ili starinskim nameštajem. Bolje je ostaviti malo otvorenog prostora, da ne bi delovala pretrpano. Odlična je ideja popuniti centralni komad tapaciranog nameštaja jastučićima, a ovakvi tekstilni ukrasi prigodni su i na foteljama i na podu. U centru sobe možete postaviti neobične stolove ili okačiti kristalni luster na plafon.

 

Boho u spavaćoj sobi

Glavni element je krevet od kovanog gvožđa ili drveta sa baldahinom, malim jastucima i svetlim pokrivačem. Nadstrešnica baldahina može da bude od šifona, karirana sa čipkom ili sa etničkim motivima. Mora da podseća na sobu neke orijentalne princeze. Ulogu ormarića mogu obavljati stari sanduci. U blizini kreveta možete staviti toaletni stočić sa ogledalom.

Boho stil u kuhinji

Za unutrašnjost ove sobe pogodne su stolice različitih stilova i boja. Umesto kuhinjskih ormarića, možete koristiti stare kredence, dodati svetao tekstil i keramičko posuđe. Modernu tehniku treba sakriti i ugraditi u niše.

Boho stil u kupatilu

Glavna stvar u dizajnu kupatila je vintage i pretencioznost detalja. Recimo –  umivaonici neobičnog oblika u marokanskom stilu. Ne bi trebalo da bude sjajne moderne keramike i sanitarija.

 

Boho u dečijoj sobi

U prostoru namenjenom deci možete da se opustite i stvorite pravu bajku. Prikladno je koristiti mnoštvo predmeta koji su ručne izrade ili koje možete i sami pripremiti:  makrame, rese, pačvork prekrivači, pleteni tepisi, šatori…


brizmaker/gettyimagesplus